Simon Tjernström ny chefredaktör på Freeride

Efter ett långt sökande över kullar genom dalar, under pixlar över bandbredd har vi äntligen hittat vår nya chefredaktör på Freeride. Simon Tjernström har både en stark skidbakgrund och stor journalistisk erfarenhet. Nedan tar han bladet från mun och presenterar sig.

Sommaren trycker fortfarande på med full kraft och verkar aldrig vilja släppa greppet om oss stackars skidentusiaster. Medan ni svettas, badar och jämför kolbäddar med grannen har vi redan trängt bort sommaren ur vårt medvetande och riktar all tankekraft vi förmår uppbringa mot att hösten snart skall komma, och blott bli något som passerar i periferin, för att snabbt ge plats åt den underbara, krispiga och oändligt vackra vintern.

Förra året fick vi i norra Europa uppleva ett av kung Bores alla spratt där han berövade oss snö men gav oss desto mer blöta strumpor, fuktiga kläder och knutna vita nävar i fickorna. Eftersom vi alla vet att den där pösmunken inte är att lita på hoppas vi att ni ska lita på oss istället.

Temperaturen på internet är svår att spekulera i men kombinerar man alla datorers summerade värme, plus alla servrar runtomkring i världen, minus värmeförlusten i allt kablage som löper under och genom världshav och bergsmassiv kommer du förmodligen sanningen ganska nära.

Du kommer med största säkerhet fram till att temperaturen är någorlunda konstant till skillnad från det som kallas verkligheten. Konstant kommer också flödet att vara på vår ödmjuka portal.

Skidglädje på nätet är vår vision och jag ska göra mitt yttersta för att leverera en bra blandning av innehåll som stimulerar och motiverar er. En tjänst där du kan få reda på så pass mycket information och behövligheter gällande skidåkning som du kan på freeride, är än så länge unikt i världen och jag tror inte vi ens krusat ytan i fråga om hur långt vi kan nå. Jag är stolt och väldigt glad att få vara del av det.

Jag har pysslat med skidåkning på ett eller annat sätt sen jag var tre år gammal. 1999 flyttade jag upp som en osnuten snorvalp till Åre för att gå på skidgymnasiet men lämnade byn som en sargad krigsveteran. Under mina år i Åre hann jag både få och förlora sponsorer, jobba som team manager, anordna tävlingar, starta företag, börja döma tävlingar men framförallt skriva. Det har följt med mig ända sen tonåren och den som varit uppmärksam kan hitta mitt bläck utskvätt lite varstans inom skidåkningens mediadomäner. Att jag nu får bruka både pennan och min erfarenhet som verktyg på Skandinaviens största skidsida känns nästan för bra för att vara sant.

Jag tänkte med detta presentera mig som ny chefsredaktör men också be er om hjälp. Utan er läsare finns det inte mycket och jag vill höra vad ni tycker och vad ni vill läsa om. Jag vill höra  ris, ros, idéer, tankar och förslag. Ni når mig alltid på simon@freeride.se och jag ser fram emot att höra ifrån er och samtidigt ge er en bättre produkt.

Jag har redan huvudet fullt med snöflingor. Om inte alltför länge även på näthinnan och då mina vänner, Då är det vinter igen.

Vänligen, eder chefredaktör

Simon Tjernström

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.