Riksgränsen recensioner (Sida 3)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Riksgränsen?
Lins
2005-10-05
Riksgränsen är säkert fantastiskt när det är som bäst. Säkert. Men när jag var där var det som sämst. En vecka innan midsommar, dåligt med snö, blåsigt, regnigt i fem dar, inget folk alls och inte alls särskilt kul. Det där med sommarskidåkning förlorade det mesta av sin glans där.

Todd
2005-07-03
Ja då har man varit där i år igen 2 härliga veckor i mitten av April med typiskt gränsen väder men med några klarblåa dagar. Kan bara säga att gränsen är kung!! Åk dit! Men se upp för den fule vakten på grönan jag och min kompis blev portade för att vi fotograferade, de påstod det var fotoförbud men vid närmare uindersökningar så fanns det inget men vi var ändå inte välkomna eftersom vi fotat?!

easyD
2005-05-31
Precis tillbaks efter en långhelg i Riksgränsen. Att sista helgen i maj få njuta av stora öppna ytor med härlig vindpackad fräsh ospårad kallsnö är fantastiskt.

+ super offpist
+ super terräng
+ super hike/topptursmöjligheter

- superdyrt
- superosäkert väder (som alltid i lappland)

jowan
2005-05-16
Glöm allt du trodde att du visste om skidåkning!

Jag har levt hela helgen i en total WOW-upplevelse. Visserligen hade det kanske inte blivit samma feeling utan skoterkörningen och heliskiingen (rekommenderas STARKT) men vilka backar. Det är borde stort och litet på samma gång, men aldrig speciellt svårorienterat.

En enda känsla maler i skallen så här på måndagen efter hemkomst:

JAG VILL TILLBAKA NU!!

Riksgränsen har en natur och en utsikt, och och framför allt snö, som får en att ÄLSKA detta ställe!!

Simme
2005-02-11
jävligt skön åkning! skönt med bänklift, kanske lite dyrt men det är lätt värt det!! jag bodde i husbil på campingen, fint kök och bastu och sånt där!
Himmelskt bra! =)

N/A
2004-12-18
Riksgränsen är så skönt det skönaste med stället är att det är ganska orört det är inte lika strikt som åre etc. I Riksgränsen kan du gå på spa, äta gudomligt god mat, is klättring, gå ut i naturen med sånna hyper spacade skor :P och mycket mer... Det är grymma åk föhållande också Dock kanske dyrt!...Men det är något jag rekomenderar! åk dit!...

Todd
2004-09-20
Var där v18 2004. strålande sol och hyfsat med snö. Helt underbart med fin slasksnöåkning nedför nordals. Det är ett suveränt ställe att vara på under våren. Många narturliga hopp och några hyfsat branta linjer nedför berget bidrog till behållningen.

skidnarkoman
2004-03-21
lätt sveriges bästa skidort! bra offpist med klippdropp och naturliga hopp. mkt snö en bra bit in i maj. ett måste på våren då snön fortfarande kan vara kall. dyrt och ibland möts man av det berömda flatljuset...men ändå värt det. kom ihåg! ta med både gult, orange och spegelglas till dina gogglar...du kan behöva alla tre...

Calle_Triumf
2004-03-13
det var dåligt väder när vi var där, men det brukar vara osäkert på premiären.
men när jag var där på sportlovet för ett år sedan så var det fint väder och man kunde utnyttja alla backar även gå upp på nordals (gjorde ej det)
som sägs vara en fin.
på kvällen var det grannt i hotellets skidåkarrum.
stämning!

Lasse_telemark
2004-03-03
Jag började åka i "Gränsen" i slutet av 60-talet och då fanns ingen väg att ta sig fram på, utan det var endast järnvägsförbindelse vilket gjorde att de som var här uppe en vecka blev som en enda familj. Sedan dess har åren bara gått och gått, och jag tycker fortfarande att åkningen här är outstanding och varierande samt fostrande vid dåligt väder tack vare att det mesta är på kalfjäll och referenser är ibland helt utraderade.På vårvintern kan man få riktiga höjdardagar med klättring upp på nordalsfjället samt åkning antingen i nordalsbranten eller sadeln, för att inte tala om heliskiing vilket är pricken över i:et. Hit kommer man gärna tillbaka så ofta som möjligt och bara trivs.

AV:Lars telemark 2004-03-02 21:11:00