Riksgränsen recensioner (Sida 4)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Riksgränsen?
Alric
2004-02-16
ojojoj vilket ställe svin skön offpist, aldrig någon kö i liftarna, bara köra. inga bygda parker men vad gör det? hella jä*la riksgränsen är ju en stor park med jibar kikers å fet myke snö för att vara sverige.... åk dit om du inte är någon backförstörare(plogare) far dit i börjajn på sesongen då är det minst folk å minst sönder åkt!


+offpisten
+trevlig pesonal
+lavinfara(det är då offpisten är som bäst)
-dyrt

Straka
2004-01-13
Jag var i Riksgränsen och åkte skidor i april 2002. Tyckte att det var suverän skidåkning. Det snöade och blåste rejält i 1,5 dagar men sedan blev det klart väder och vi fick kanonschysst åkning. Mycket bra off-pist åkning, kändes inte som en svensk skidort, det kändes helt enkelt lite för bra. Vi tog en liten promenad upp på Nordalsfjället också och fick en kanonschysst resa ner för berget mot den schyssta uteserveringen nedanför. Vi hade inte möjlighet att testa helikopter-lyft, men det verkar hur schysst som helst enligt kommentarer senare på kvällen. Maten på restaurangen var suverän, dyr men bra.

abstrakt
2003-10-12
fin fina nerfarter men vädret kan bedra. boendet och lift korten är lite dyra men det är väll sånt som man får ta. smidigt att ta sej dit med tåget från luleå och även nära att snäppa över till narvik om man blir less på nerfarterna eller varför inte fara till björkliden över dagen.

nomme
2003-10-08
Fin offpist nära backarna.. men ofta dåligt väder och flatljus kan man nästan räkna med.. ett par bra glas och de är fixat..
kanske är lite dyrt men bra skidåkning + spa om man vill ha de.. är där varje påsk och sportlov.. bästa jag vet =)

Totte_Helin
2003-10-04
Korta backar och ofta dåligt vãder. Flatljus ãr något man kan rãkna med. Dyrt som f-n. Bra off-pist repor.

gosta
2003-10-04
Åkte dit för sommarskidåkning, riktigt skönt med åk på natten. Fick bara uppleva en liten del, pga tidsbrist.. Men det jag såg var riktigt nice!

josua_em
2003-09-27
Riksgränsen är sveriges motsvarighet på Chamonix. Det vill säga sveriger offpist-paradis! Hela fjället är kalfjäll. Därför är det möjligt att vontertid åka skidor på hela berget utan att behöva köra i skog. En annan fördel är att det blir större tillgång till öppet puder!

Jag anser att Riksgränsen har en bra blandning av backar. Det finns lite av varje. Men ändå mestadels backar och ytor av "röd karaktär". Men det mest exceptionella är att berget inbjuder till så mycket "naturbygda" jibb, och lekmöjligheter. Stora och små klippor, överhäng och små naturliga kickers. Berget är fantastiskt.

Själv har jag under säsongerna 00->02 haft årskort i Riskgränsen. Anledningen till detta var att jag bodde i Narvik och hade möjlighet, och tog vara på den, att åka till Riksgränsen varje helg och åka!

Anläggningen brukar öppna 1,5 månad efter jul och ha öppet framtill midsommar. Ett åk på midsomarafton i kombination med midnattssol är magiskt. Pröva det. Ett besök i Rikagränsen kommer du inte att ångra, det går jag garanti för.

Om du i tillägga har någon tid över ta då en dagstur till Narvik!

WaaraFlickan
2003-09-04
Var där senast i början av juni och kan säga att det kunde varit bättre väder. Men att åka skidor klockan 24 på natten i fullt dagsljus är något speciellt och rekomenderas. Otroligt bra offpist i maj och då solen skiner känns det olslagbart i Gränsen. Maten är dyr men att ta med sig stormkök och kanske grilla korv över öppen eld skjuter högre än restaurangmaten.

hento
2003-08-12
grymt bra anläggning, bra backar och mkt trevligt folk. kan det blir bättre? - det blir minst 1-2 turer upp dit i år :)

kajsa_s
2003-04-28
En grymt bra skidort som jag ofta återkommer till! det enda som är synd är kylan som råder i början av vintern då man tvingas hålla stängt..men å andra sidan blir säsongen längre mot sommaren! Åk till riksgränsen!