Riksgränsen recensioner (Sida 8)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Riksgränsen?
matte
matte (Gäst)
2000-03-23
...du tog orden ur munnen från mig "Kiruna power"!!
Inte är det mycket som slår en urgrym "vårpuderdag"..
...kom upp får ni se ni som inte vart här!

www.hjampi.kiruna.se/~97ec16
www.hjampi.kiruna.se/~97ec16 (Gäst)
2000-03-23
Man kan säga att Rixen, är ett anorlunda ställe... det är ofta vinpinat, flatljus å annat skit... MEN, har man tid attt vara där ett tag en vecka eller två och kan vänta in de VÄRDA dagarna så slår det det mesta.. vill du ha bättre åkning får du ta en hajk till canada... Jag kan lova och garantera att alla RIKTIGA "freerider´s" älskar det... det är möjligt att fjället är litet men det är få som delar på den, och allt finns väldigt nära.. man behöver inte leta för att njuta..

Å vilken atmosfär....

ska ni dit och lyckas pricka in nån puderdag så ska ni bara upp på nordhalsfjället.... säger bara ye... sen väntar nordahls hoppet....

have fun... Kiruna frestyle power

LINDA
LINDA (Gäst)
2000-03-16
Kan säga att: har du inte vart här - åk hit!!! Att göra några svängar i lössssssnön och sedan avsluta med en bira på "Grönan" - det är sånt som kallas klass.

Jeroen ter Horst
Jeroen ter Horst (Gäst)
2000-02-11
Riksgransen is a very cool place to be. all the Swedish are very kind and off course the ski- and snowboardfacilities are very good.

Regards Jeroen

Tomas
Tomas (Gäst)
1999-11-03
Vaddå bara bäst i Sverige Gränsen är bäst i norden,förutom Narvik, om man ser till åkningen och stämningen.Människorna tror inte att de är så coola det är bara ni som har missuppfattat dem.Atmosfären är helskön. Jag bor i Kiruna så jag är där rätt ofta.Platt lyset kan vara lite besvärligt men det är smällar man får ta. Och vad är det för skitsnack om svårtillgänglig offpist, den är så lätt att ta sig till så det skulle min farmor klara.

K2 kungen
K2 kungen (Gäst)
1999-11-03
Jag var där i Maj i år. Snön var sisådär, men det gjorde inget när man kunde åka sitt sista åk mitt i natten. Bara det är en upplevelse.
Man slapp alla ..... liftköer som man har tröttnat på när man har varit i superkomersiella Åre tillexempel.
Mycket bra friåkning, inga problem att hitta orörd snö eller att bygga sig ett eget hopp, och få ha dom för sig själv.

Limpan
Limpan (Gäst)
1999-11-03
Jag var där förra påsken och efter en hike upp på Nordalsfjället på en kvart
fick jag känna på snö bättre en den på helikopteråkningen i Cervinia påsken före. Väl nere en flygtur i nordalshoppet. Om det inte är flatljus är det sjukt bra!

Henrik
Henrik (Gäst)
1999-10-21
Bäst i Sverige.
Enorma ytor med Off-pist som ÄR lättillgängliga.
Området inbjuder även till många bra toppturer med mycket sol på vårkanten.
Enligt Berra så är off-pisten svårtillgänglig. FEL tycker jag.
Man har många bra toppar väldigt nära, Vassitjåkka och Vouitasrita är bara två exempel. Inget ställe i Sverige har mer lättillgänglig offpist än Riksgränsen. Den är dessutom Sveriges bästa med mycket snö, sol, hopp och drop.

Henke
Henke (Gäst)
1999-10-08
Ok, Det är lite lågt berget kanske, och liftarna är inte de bästa. Men skidåkningen är så jä**a bra! Mycket feta klippor, enorma off-pist områden, oftast mycket snö (inte förra året). Flatljuset är ju lite jobbigt men det får man stå ut med.

Sven
Sven (Gäst)
1999-10-07
Årrajt, det är inte stort, liftarna suger bajs å det är på många sätt sämre än alperna........MEN, ska du spendera hela säsongen på en skidort och har ont om cash är det här utan tvekan stället där du får mest och bäst snö per krona.
Dessutom tar man det inte alls "lite lugnare" när det är plattlys, man slår sig bara mera...