Sommarvikarie på freeride: Petter Elfsberg

För andra året i rad är det Petter Elfsberg som styr spakarna på freeride.se över sommaren. Vi har tagit en pratstund med vår vikarierande redaktör inför semestern.

Hej Petter! Du är sommarvikarie på freeride denna sommar också, hur känns det?
– Det känns toppen! Då måste jag ju gjort något rätt förra sommaren?

Haha, jadå! Du har en guldstjärna i kanten. Vad tar du med dig från förra sommaren?
– Sedan förra sommaren känner jag att jag lärt känna freerides läsare bättre, och vad de faktiskt vill läsa om, så det tar jag med mig in i jobbet denna sommar.

Hur har din vinter varit?
– Den har till stor del bestått av att producera material till den här härliga hemsidan. Säsongen drog igång i slutet av november med skidtestar-helgerna som levererade riktigt fin åkning trots att de ligger så pass tidigt på vintern. Sedan bar det av till alperna för att spela in två avsnitt av videoserien Freeride testar… det var en riktig höjdunkt! Kort därpå var det dags att nörda skidutrustning när vi åkte ned till ISPO-mässan i München. Efter mässan kuskade jag och två kompisar runt med bil i Österrike under en vecka och letade puder. Däremellan har det blivit några dagar hemma i Kungsberget och Funäsdalen.

En intensiv vinter låter det som?
– Ja definitivt, och vid det här laget hade vi bara kommit en bit in i februari. Sen under våren så grusades alla planer av pandemin och skidsäsongen fick, precis som för många andra, ett abrupt slut.

Men du åkte skidor för bara en dryg vecka sedan, eller hur?
– Ja det stämmer. Efter tre månaders ofrivilligt uppehåll kände jag mig tvungen att sätta pricken över i:et på den här märkliga skidsäsongen. Det gjordes på bästa sätt på Sonfjället utanför Vemdalen, helt magisk var det!

Du är en trogen frilansare och har över hundra publicerade artiklar på freeride.se, har du något favoritreportage?
– Oj, det är svårt att välja… har så många favoriter! Men surfresan till norska Hoddevik i höstas var verkligen något särskilt, det var så vackert där att det nästan blev overkligt! Sedan fick jag några otroligt fina dagar i Sportgastein i vintras också, där jag har känslan att skidglädjen som infann sig verkligen tar sig genom skärmen till läsaren. Sedan måste jag också säga att offpistguiderna i Funäsfjällen har varit väldigt roliga att göra, och förhoppningsvis har de många andra glädje.

Läs några av Petter Elfsbergs egna favoritreportage:

Men nu är ju vintern över, är det inte svårt att skriva om skidåkning på sommaren?
– Nej faktiskt inte. Det händer mycket där ute trots att det är sommar och jag har redan fått många fina tips på saker att skriva om. Och ni får gärna fortsätta ge förslag på vad ni vill läsa om, även om jag inte kan lova att publicera allt.

Vad ska du göra i sommar, förutom att publicera artiklar på freeride?
– Det blir en extra lugn sommar i år, med tanke på hur det ser ut i världen just nu. Men jag hoppas på några fina dagar till sjöss, havet ger ju den där sköna fria känslan, precis som bergen gör.

Härligt, nu checkar jag ut. Lycka till i sommar!
– Tack så mycket, njut av semestern!

Här är ett av avsnitten från videoserien Freeride testar, inspelat i St Anton i Österrike:

 

Petter Elfsberg

Ålder: 32
Bor:
 Gävle
Sysselsättning: Frilansande multimedia-journalist och digital kreatör på crookedcommunication.com
Bakgrund: Skidlärare i Funäsfjällen och tränare på skidgymnasiet i Sandviken
Instagram: @petterelfsberg

Tipsa  Petter: Vad vill du läsa om i sommar? Lämna en kommentar nedan och var med och påverka innehållet! Det går också bra att maila till: vikarie@freeride.se

Text: Anders Wingqvist

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera