Stjärnspäckat på startlistan till årets NM i Riksgränsen

Scandinavian Big Mountain Championships – NM –i Riksgränsen går i år den 6-8 maj. Det blir Le grande finale på den europeiska freeride-säsongen. Nu är anmälan öppen och på startlistan finns redan tunga världstoursåkare som Reine Barkered, Kristofer Turdell, Carl Regner och Hedvig Wessel, samt förra årets medaljörer Sofie Gidlund och Caroline Strömberg.

Freeride World Tour-åkarna Reine Barkered, Kristofer Turdell, Hedvig Wessel och Carl Regner har redan anmält sig till NM 2019. Detsamma gäller förra årets tvåa och trea i dam skidor: Sofie Gidlund och Caroline Strömberg. NM 2019 är precis som förra vintern, en trestjärnig Freeride World Qualifier-tävling, vilket lär locka en del internationella åkare.

Anmälan är nu öppen, och brukar i vanlig ordning bli allt mer fullmatad ju längre säsongen lider. Startfältet är begränsat och är du man och åker skidor så är det bra att anmäla sig på momangen, eftersom den klassen i princip alltid blir fullbokad. Du anmäler dig via den här länken:

TEASER NM 2019 (stor raggare vid 0:22 !!!)

NM-organisationen har i år också en liten godis till alla som anmäler sig senast den 15 mars. Dessa är med i utlottningen av två Peak Performance-ställ av modellen Kirkwood. Ett dam- och ett herrställ lottas ut (se bild längst ned).

Vad gäller boende är värt att nämna att den 7 april är den sista dagen att boka ditt rum eller lägenhet på Riksgränsen Hotel för NM 2019. Boende på hotellet garanteras inte efter 7 april. Hotellet kommer att vara fullbokat.

Det finns rabatterade rum och lägenheter att boka senast den 7 april. Du hittar mer information på NM:s egen webb, finns lite olika schyssta paket där.

 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.