Travis Rice kör FWT i Hakuba, Japan

Freeride World Tour har verkligen strösslat med wildcardsen inför första tävlingen i Hakuba, Japan. Vad sägs om norska Terje Haakonsen, österrikaren Gigi Rüf, japanen Tadashi Fuse och nu senast – självaste Travis Rice från USA. Svenska Christoffer Granbom lär få en svettig start på årets tävlingssäsong.

Det blir stjärnspäckat på startlinjen vid årets första världstourstävling i Hakuba, Japan. Särskilt på brädsidan har ett antal riktigt spännande wildcards delats ut: välbekanta Terje Haakonson, samt österrikaren Gigi Rüf och japanen Tadashi Fuse kommer alla till tävlingen vars väderfönster startar nu på lördag 20 januari och är öppet i en vecka. Åkare på plats rapporterar att det regnat nu ikväll och det är därför oklart om tävlingen kommer att gå redan nu på lördag som planerat.

Men tillbaka till wildcardsen. För det senaste är kanske också det största då det nu står klart att Travis Rice kommer till start i Japan:
– Jag är peppad över att ha fått ett wildcard och möjligheten att köra detta årets första Freeride World Tour tävling som går i Japan. Hakuba är en av mina favoritplatser och jag är hedred över att få bära en tävlingströja tillsammans med alla duktiga män och kvinnor som kommer från olika platser runt om i världen, säger Travis Rice på arrangörens webbplats. 

Svenska Christoffer Granbom lär således få en jobbig start på årets världstour. Mördande konkurrens från namnstarka wildcards, addera dessutom det amerikanska fenomet Sammy Luebke som sopade hem totalen förra vintern med 4 vinster av 5 möjliga.

Du möter 43-åringen Terje Haakonsen, Gigi Rüf och självaste Travis Rice: Vilken av dessa superksnowboardkändisar blir giftigast?
– Ja, jäklar vilken startlista! Ska bli sjukt roligt att få mäta sig med alla dessa legender, allra giftigast tror jag att Travis Rice och Gigi Rüf blir. Tror facet passar dem väldigt bra med mycket windlips så vi kan nog vänta oss en del stora trick:)

Sammy Luebke var ju sensationellt bra förra vintern, du var den enda som slog honom när du vann den andra deltävlingen 2017 i Andorra. Nu inför tävlingen i Japan: Är Sammy Luebke rent sportsligt en värre konkurrent för dig än de namnstarka och mediala Terje & Travis?
– Sammy är omänskligt stabil, han har inte kraschat ett tävlingsåk på nästan 3 år så han är absolut en av de starkaste även med alla dessa wildcards. Men om Travis eller Gigi står på benen tror jag att det blir svårt att stoppa dem. Terje har alltid vart en av mina största snowboardförebilder, men jag tror kanske inte att han kommer att ladda på lika stort som de andra grabbarna. Men jag hoppas såklart att han bevisar motsatsen!

Om vi släpper konkurrensen: Hur känner du dig själv i knopp och kropp?
– Det känns bra, fick en riktigt bra säsongsstart i Verbier med massa puder. Och tror det eller ej (framför allt om ni läser artikeln om min uppladdning) så har jag kommit igång ordentligt med yoga vilket känns grymt för min gamla stela snowboardkropp!


Teaser för FWT Hakuba, Japan 20-27 januari 2018

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.