Unik vattenskidåkning med riktiga skidor

Norrmannen Anders Backe tar vattenskidåkning till en helt ny nivå. Iförd full skidmundering, inklusive stavar, beger han sig ut på vattnet i norska Sigdal. Intill strandkanten har de låtit bygga en park av snö från de norska fjällen. Vem blir inte sugen att testa detta i sommar?

Har ni någonsin funderat på hur det fungerar att åka vattenskidor på ett par riktiga skidor? Ni kan sluta fundera. Svaret är att det fungerar hur bra som helst. Åtminstone om ni frågar norrmannen Anders Backe som, iförd full skidmundering, beger sig ut på vattnet med ett par vanliga twintips under fötterna (och med stavar i händerna). Och tillsynes ser det ut att fungera riktigt bra?

Inte nog med det. Anders har också förmånen att få 20 kubikmeter snö levererat, direkt från de norska fjällen, till sandstranden i Sigdal där han bor. Med hjälp av en grävare och ett gäng glada norska så byggs en minipark av snön intill strandkanten. Vattnet må vara kallt, men vem blir inte sugen på att testa detta i sommar?

Filmen är producerad i samarbete med Visit Norefjell och är filmad av NYG Reklame på stranden Sandsbråten i Sigdal, Norge. Ta en minut av din tid och kika på vattenskidåkning deluxe!

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera