ÄNNU bättre skidsvängar: 5 misstag carving

När man har lärt sig grunderna för en carvingsväng: Hur går man vidare och blir ännu bättre? I denna video kikar vi på tips & trix för dig som kan åka på skär men som vill bli ännu säkrare. 

I skidläraren Jesper Haylands andra film om carving går vi igenom fem saker att tänka på för dig som har lärt dig att åka på skär. Vi kikar på hur dina carvingsvängar kan bli ännu bättre och roligare.

Tipsen som vi tittar närmare på handlar om hur du fördelar vikten över skidorna, hur du får en aktiv rörelse genom hela svängen, hur du kortar ned tiden mellan svängarna, hur du får en starkare position och slutligen, vi kunde inte hålla oss, betydelsen av vad du väljer för skida när målet är skärande svängar i pisten.

Första filmen om carving

Förra vintern släppte vi en liknande film och artikel Bättre skidsvängar: 5 klassiska misstag carving, den riktade sig till dig som ska börja åka carving, men även till dig som vill få lite mer förståelse för vad som sker i en skärande sväng. I den filmen kikar vi på saker som: Vad är skillnaden mellan knä- och höftkantning? Vilken backe ska man lära sig att åka på skär i? Den första filmen om carving ser du här.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera