Salomon S/Pro Supra Boa: den perfekta passformen är bara några klick bort

Bättre passform och mer prestanda, Salomon S/PRO SUPRA BOA 120 utmanar traditionella alpina pjäxor. Nyutvecklade ExoWrap-konstruktionen drivs av ett superstarkt nytt BOA-system som ger dig mikrojusterbar och precis spänning över foten. Färre tryckpunkter, bättre komfort och tightare fit under hela skiddagen.

Alpina pjäxor har sett i princip likadana ut i årtionden, men idag kikar vi på en innovation: Salomon S/Pro Supra Boa. Låt oss kika på fem saker om nya alpina pjäxan från Salomon med det bättre och starkare BOA-systemet.

1. BOA – starkare än någonsin

Salomon S/Pro Supra Boa har ett helt nytt system utvecklat för de större krafter och påfrestningar som alpin skidåkning innebär. BOA är väl etablerat på snowboardboots, även på lättare toppturspjäxor, i arbetsskor och så vidare. Nya Boa-systemet som heter H+i1 har framförallt en kraftigare kabel, där flera ståltrådar är tvinnad omlott likt en liftvajer. Inte ens den gamle Bond-skurken Hajen kan bita igenom. 

2. Ratta framåt och bakåt 

Nu kan du alltså vrida dig fram till rätt passform över foten på dina alpina pjäxor. En stor, lätt åtkomlig och robust ratt sköter spänningen. Du rattar in lagom tighthet och en numrerade skala hjälper dig att minnas hårdheten. Drog du FÖR hårt. No worries, det nya Boa-systemet har även back, så bara att lossa ett klick eller två.

3. Ratten som kan lossna

Yes, ratten är stor. Den kan få en smäll. Och det är lugnt, för den är designad för att kunna lossna vid en rejäl stöt. Tryck tillbaka ratten med handkraft, off you go again! Alla delar är utbytbara, och täcks av garantin från BOA. 

4. Exo wrap 

S/Pro Supra Boa är inte en vanlig alpin pjäxa med BOA över foten istället för två klassiska spännen. Hela pjäxans nederdel är designad för att wrappa, omsluta, foten jämt och skönt när du spänner med ratten. Detta kallar Salomon för Exo Wrap (uttala med fransk brytning givetvis). Istället för två klassiska spännen som skapar tryckpunkter, omsluter exo-wrap jämt över hela foten och fördelar trycket på fler punkter. När du ser pjäxan IRL och testar kommer du att tänkt: Varför har ingen tänkt på detta förut. Bra uppfinningar är lika enkla som geniala. 

5. 100 mm läst är oftast bäst 

Salomon S/Pro Supra Boa har en 100 mm bred läst i referenstorleken 26.5 (EUR 41-42). Det är den bredd som passar lejonparten av oss skidåkare. 

S/Pro Supra kommer att komma i olika flex givetvis som passar nybörjare, avancerade åkare, lätta såväl som kraftfulla skidåkare. I herrmodell kommer nu 120 flex och i dam 105 flex till att börja med. Precis som Salomons andra bra alpina pjäxor kan både innersko och ytterskal värmas och gjutas efter just din fot. Så letar du efter en ny, skön alpin pjäxa för pist och all mountain? Då kan du sluta leta nu. Den perfekta passformen är några klick bort.

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.