Arosa Lenzerheide – den mångsidiga skiddestinationen

Arosa Lenzerheide är det schweiziska skidparadiset i kantonen Graubünden. Här finns 225 preparerade nedfarter belägna upp till 2 865 meters höjd över havet. Utöver skidåkning nedför så erbjuder Arosa Lenzerheide också fantastiska möjligheter till längdskidåkning och vandring i idylliska miljöer, allt som oftast under en klarblå himmel.

Arosa Lenzerheide, denna schweiziska pärla tillfredställer definitivt den breda målgruppen, mångsidigheten och variationen är stor och här får avslappning och återhämtning ett nästintill lika stort utrymme som skidåkningen. Men under vintern så är det förstås den skidåkningen som står i fokus, med nedfarter i alla lutningar och svårighetsgrader, kreativa snowparks och lekområden för de yngsta besökarna så fyller Arosa Lenzerheide hela familjens behov med råge.

Utöver detta så hittar ni över 40 restauranger vackert belägna i den högalpina miljön med inbjudande solterraser att avnjuta diverse schweiziska delikatesser. Alltid med bedårande utsikt över de Schweiziska alperna.

För den adrenalinstinna besökaren finns givetvis möjligheter till förstklassig offpist i områdets kring Arosa Lenzerheide. Här erbjuds både riktigt djup och brant åkning för erfarna friåkare. Parpaner Rothorn och Arosa Weisshorn är två välkända toppar inom friåkningens kretsar, men även inom skidanläggningen Arosa Lenzerheide finns lättillgänglig och högkvalitativ offpiståkning.

För er som er som vill ta åkningen och naturupplevelsen till ytterligare en nivå så erbjuds ”Skisafari” där ni tar er mellan Arosa, Lenzerheide och Tschiertschen och sedan 2019 erbjuds också ”3-Bahnentour”, där ni med hjälp av tre kabinbanor får avnjuta grym friåkning från Davos via Arosa och vidare till Lenzerheide.

Arosa Lenzerheide erbjuder också guidade turer. Guiderna är professionella och förutom skidåkningen ingår både teoretisk och praktisk träning för att undvika och förebygga laviner samt kamraträddning och annan livsnödvändig kunskap för att på ett tryggt sätt kunna njuta av skidåkning utanför de markerade nedfarterna.

Oavsett om du besöker Arosa Lenzerheide för skidåkning i eller utanför pisten så är anledningarna många att ta en välförtjänt paus på någon av alla serveringar som finns i området. Förutom varm och kall dryck så serveras många spännande lokala och traditionella mat- och dryckesupplevelser. Här arrangeras också flera speciella event som exempelvis ”Summit Dinner” på Aroser Weisshorn eller ”Dinner a little Different” med den typiskt Schweiziska kött- och ostfonduen på restaurangen Avant Clavo i Lenzerheide.

Kuhbar på Tschuggenhütte Arosa står för en legendarisk afterski som helt klart bör upplevas och för den som är sugen på att ta festen vidare finns under vintern ett riktigt vibrerande nattliv och flera bra restauranger i Obertor Parpan i Lenzerheide.

Under hela året arrangeras också flera stora event i området kring Arosa Lenzerheide. Exempelvis så körs världscupen i Ski Cross, Audi FIS Ski Cross World Cup, i Arosa den 17 december och i slutet av december går också Lenzerheide Magic Forest av stapeln, en unik utomhusfestival som kombinerar musik och konst med mat- och julmarknad. Och besökare som kommer till Arosa Lenzerheide under våren bör inte missa den välkända musikfestivalen Live is Life som pågår mellan 3-5 april 2020.

I Arosa är gruppskidskolan gratis för alla upp till 17 år! Oavsett om det är första gången du står på ett par skidor, om du vill utvecklas i parken eller tävla portåkning så ingår skid- och snowboardskola i Arosa för alla som bor minst två nätter på något av områdets inkluderade hotell eller lägenheter.

För er som vill uppleva något unikt utöver skidåkning så rekommenderas ett besök på Arosa Bear Sanctuary, ett skyddscenter för björnar som räddats från miserabla förhållanden för ett fortsatt liv i en naturlig miljö i Arosa. Centret drivs av Arosa Bärenlandi samarbete med djurskydds-organisationen VIER PFOTEN och Arosa Bear Sanctuary är det första björncentret i sitt slag i Schweiz.

Från nyår och fram till mitten av mars kan ni förlänga skidåkningen med belyst kvällsskidåkning på Alp Stätz samt tillhörande buffé med lokala specialiteter som fondue och raclette. För att avsluta kvällen på bästa sätt rekommenderas afterski på någon bar i området.

Kort fakta om Arosa Lenzerhedie

  • Arosa och Lenzerheide är två skidsystem som sitter ihop och ligger i den schweiziska kantonen Graubünden.
  • 225 pistade nedfarter
  • Över 40 restauranger och serveringar.
  • Gratis gruppskidskola i Arosa för alla upp till 17 år, gäller de hotell som är med i dealen.
  • Högsta topp inom skidområdet är Rothorn som mäter 2865 meter över havet.

Mer information om Arosa Lenzerheide hittar ni här.

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.