Detta är årets krasch 2016

Vi försökte skapa en tävling där vi samlade folks krascher. Denna naturliga del av skidåkningen kommer i många färger och former. Snöpliga, läskiga, roliga och galna. Därför skulle det bli extra intressant att se vilken ni tyckte var årets krasch 2016.

Ganska fort var det en video som skilde ut sig tack vare sin råhet och sällan skådad läskighetsfaktor. Ganska fort gick det också sekunderna före kraschen.

Vi befinner oss på Nordalsbranten. Ett konvext åk där du inte ser längre än 20 meter framför dig samtidigt som du vet att en stor klippa ruvar längs med hela botten och samlar in alla misstag och förstorar dom. Något som Kim Gustavsson snabbt blev varse under finalen av NM 2015. Med två bra åk redan inskrivna och en niondeplats inför det sista åket visste han att ett snabbt åk över de farliga delarna av berget skulle kunna knuffa upp honom avsevärt på resultatlistan.

Vinnare Årets Krasch: Kim Gustavsson

Ålder: 25 år
Bor: Åre om man måste välja specifik plats men dyker upp lite varstans. Är ganska rotlös.
Kör på: Technica pjäxor och Blizzard skidor.
Vill tacka: Tack till alla för alla gilla+ och alla fina människor som tyckt synd om mig efter årets krasch. Puss på dom. Och ett speciellt stort tack till min underbara flickvän, Irma Krantz Golinski, som plåstrade om hålet som jag fick i min extremt håriga skinka.

Vi ringer och väcker Kim Gustavsson som sitter och äter frukost efter en sovmorgon modell längre (12:45). STort grattis till Kim till den första vinsten i tävlingen Årets Krasch.
– Tackar tackar. Jag hade det lite på känn, säger Kim och vi förstår att det var fjärilarna i magen som gjorde att han inte kunde somna, vilket ledde till den imponerande sovmorgonen.

Kim rehabar just nu efter en dubbel fraktur i ryggen som inträffade efter en bakåtvolt i Kicking Horse tidigare i vintras. Eller som Kim själv säger ”bakåt-janne till klassisk fällkniv.”

Kraschen som han vinner Årets Krasch med skyller han på Wille Lindberg.
– Jag försökte göra som Wille Lindberg. Jag såg honom trycka på krönet men det var hårdare än vad jag trodde och det smattrade ordentligt under skidorna.

Kraschen som ser riktigt läskig ut var inte lika farlig från Herr Gustavssons perspektiv.
– Det gick ganska fort. Jag slocknade efter halva och det gjorde inte så ont men efteråt var man lite mör.

Trots att Kim Gustavsson inte kunde vara med i årets NM på grund av skada var det inte förra årets tumling som satte stopp för det.
– Jag bröt två revben och slog ett hål i skinkan. Jag tog med mig en sten högst uppifrån som tumlade med mig hela vägen. Det var den som slog hål i skinkan trots att den är lite svår att se i filmen.

Som tröst kommer Kim att vinna en mobil med okrossbar skärm, en klocka, en hjälm, ryggskydd och olika fästen för kameran som ni hittar mer information om här.
– Gött med lite plåster på såren, som Kim själv uttrycker det.

Kim tipsar alla som vill vara med och tävla om vinsten nästa år.
– Åk jävligt fort i branten, försök göra som Wille!

Vi presenterar stolt. Årets Krasch 2016 av och med Kim Gustavsson.

Stort tack

Stort tack till alla partners som varit med och gjort denna tävling möjlig. Men ett ännu större tack till alla som lämnat bidrag. Ni har skänkt världen 47 000 minuters skratt, häpnad och lärdom.

Inte fått nog?
Här kan ni se alla bidragen igen.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.