5 feta skid- och snowboardfilmer

Freeride har samlat fem stycken sevärda skid- och snowboardfilmer. Perfekt för dig som vill börja bygga snöpepp inför kommande vinter.

1. Back to Life: The Torin Yater-Wallace Story

Filmen om underbarnet Torin Yater-Wallace och hans brokiga, men framgångsrika, uppväxt och karriär. Från den ytterst trängda ekonomiska situationen hans familj sattes i när hans far dömdes till fängelse för bedrägeri via X-games silvermedaljen i Superpipe 2011 till kampen mot döden i en sjukhussäng. Som 15åring var Torin Yater-Wallace den yngsta någonsin att ta medalj i det ytters prestigefyllda X-games. Ett stjärnskott som haft allt annat än en lätt väg mot toppen.
Gratis på RedBull TV

Se: Back to Life: The Torin Yater-Wallace Story

2. Unbroken: The Snowboard Life of Mark McMorris

Mark McMorris drivs av en järnvilja att bli bäst. Bronsmedalj på OS är inte gott nog för den kanadensiska snowboradstjärnan. Men mitt under den mest intensiva satsningen 2016 får Mark ett tåhugg och bryter lårbenet under Shaun White’s Air + Style Big Air i Los Angeles. Rehaben går bra men ett drygt år senare kraschar Mark in i ett träd under en ett åk i offpisten i Whistler. En krasch som får Mark att snudda otäckt nära döden.
Pris på VOD: 80kr

Se: Unbroken: The Snowboard Life of Mark McMorris

3. Eisodus – A skiers Reflection from a Melting Reality

Den svenska filmen med fokus på klimatproblematiken. Genom Bodhis inre monolog får vi följa hans resa mott upplysthet i frågan om hur han ska se på naturen och leva sitt liv. En filosofisk och djup film, prisbelönad för sitt säregna uttryckssätt. I filmen får vi se POW-engagerade Johnn Andersson och Tom-Oliver Hedvall åka skidor i norska Hunddalen.
Pris på VOD: 41kr

Se: Eisodus – A skiers Reflection from a Melting Reality

4. Depth Perception

Snowboardåkarna Travis Rice, Robin Van Gyn, Bryan Fox och Austen Sweetin delar en fascination för de dolda kopplingarna som de alla tror existera i naturen. I Depth Perception visas de fantastiska lagren av den övernaturliga värld som utgör bakgrund för åkarnas freerideåkning.
Pris på VOD: 105kr

Se: Depth Perception

5. TSIRKU

Djupt inne i Alaskas bergiga landskap döljer sig The Corrugated spines. En plats få skidåkare får chans att skida nedför. Med spines skapade av de mest gudabenådade naturkraft är detta en lekstuga för några av världens bästa Skidåkare. Följ med när Ralph Backstrom, Hadley Hammer and Sam Anthamatten får skida ned för denna visuellt fulländade plats.
Gratis på Freeride.se

Se: TSIRKU

Text: Axel Adolfsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer