Hårdträning inför OS med Screamin’ Eagles

De Olympiska Spelen 2018 i Sydkoreanska Pyeongchang närmar sig med stormsteg och det amerikanska snowboard-temet har passat på att utnyttja de enorma snömängder landet mottagit under vintern till fullo. Hela juni och nu i början av juli har de befunnit sig på plats i Mammoth Mountain där de lappat varv efter varv i parken för att nöta in nya trick. Under den välkända sittliften Chair 5 tränades det på hopp, rails samt den nya airbagen i systemet.

Mammoth Mountain och Kalifornien som helhet hade en av de bästa säsongerna på länge sett till snötillgång. Totalt under vintern fick de nästan 16 meter snö vilket är nästan 60% mer än under en statistisk standardvinter. I februari rapporterades det om snömängder som var 173% högre än normalt vid den tidpunkten och så fortsatte det säsongen ut. Tack vare de enorma mängderna nederbörd under vintern och hade först som mål att hålla öppet hela vägen fram till den 4e juli, men nu siktar man istället på att fortsätta hålla öppet dagligen ända in i augusti. Det är första gången i skidortens historia som förhållandena tillåtit att hålla öppet så pass länge. De stora mängderna snö kom väldigt lägligt för Kalifornien som haft stora problem med torka under de senaste åren med allvarliga skogsbränder och sinande vattenreservoarer som följd.

Åkare på plats: Jamie Anderson, Red Gerard, Chris Corning, Lyon Farrell, Judd Henkes, Kyle Mack, Brock Crouch, Karly Shorr, Julia Marino, Hailey Langland, Chandler Hunt, Eric Willett, Nik Baden, Eric Beauchemin och Brandon Davis. Samt Shaun White och Ben Ferguson i pipen.

Text: Gabriella Edebo
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.