Inför Under The Lights 2015

För fjärde året i rad ska Skistar Vemdalen tillsammans med TFJ Produktion hålla big air tävlingen under The Lights, den 29e december. Inte en traditionell big air, inte en anti-tävling utan en dag då skidåkare får göra de trick de vill och där variation, kreativitet och stil är viktigast.

De femton inbjudna åkarna som handplockats av TFJ består i år av några av Sverige, Norge och Finlands absolut bästa. Det är inte främst de åkarna ni normalt sett ser på tävlingar, utan åkare ni kan se i skidfilmer inspelade i städer eller ute på bergen, åkare som väljer sin egen väg och stil. De kommer tillsammans med de tjugo första som anmäler sig på plats kvala om totalt tio platser till kvällens final.
Där blir det ljusshow, ljuva toner, strömhopp och såklart tävling i världsklass. Med en publik på 1000-2500 personer de tre senaste åren är det en av de publikmässigt största freeskitävlingarna någonsin i Skandinavien. Räkna med samma ös i år.

För de som inte kan närvara vid den här festen kommer hela finalen sändas live via op.se. från 19.00. Missa inte det hemma i stugorna!

Tävlingsformen:

11.30-13.00: Kval. De femton inbjudna åkarna möter de femton första som anmäler sig på plats. Anmälan sker i Björnrike Snowpark. Under sessionen söker domarna de tio åkare som visar upp mest variation, kreativitet och stil.

19.00 Final. De tio åkarna får fyra hopp var.
De bästa tre åken räknas ihop till en totalpoäng. Högst vinner.
Rotationer mellan 0° och 1080° godkänns. Varje rotationsgrad får bara göras en gång, vilket innebär att man måste ha minst tre olika rotationsgrader för att kunna vinna. (Om du däremot kraschar exempelvis en sw 540 som då blir din ”Throw away” kan du göra exempelvis en rodeo 540 nästa åk som, då räknas den med högst poäng) Varje enskilt hopp bedöms individuellt på skalan 0-10. En väldigt annorlunda och snygg 180 är därav mer värd än en medioker 1080.

Video från förra årets tävling:

Under The Lights

Var: Björnrike
När: 29 december
Titta: Se live på Öp.se

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla1   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • KATEGORIER: ,
  • TAGGAR: , , , ,