Lotten Rapp blir (nästan) norsk

Lotten Rapp får ny huvudsponsor. Det är Bergans of Norway som inleder ett samarbete med den smittsamt glada skidåkartjejen från Fränsta. 

Lotten Rapp är 28 år bor i Fränsta med sambon Per-Magnus. Hon har Engelberg och Åre som ”hemmaberg” och har tävlat professionellt i friåkning sedan 2010. Hennes tjejcamper är populära och välbesökta. Lotten Rapp får nu en ny huvudsponsor – Bergans of Norway som är en av Skandinavens största leverantörer av kläder och utrustning för friluftsliv, skidåkning och jakt.

Lotten Rapp är skidåkartjejen från Fränsta vid norrlandskusten som löser månadskort på tåget för att åka så mycket skidor som möjligt och för att kunna kalla Åreskutan för hemmafjäll. Lotten Rapp beskrivs av många ha en smittande skidglädjen, och lycklig över sin nya klädsponsor Bergans är hon också:
– Jag blir glad i hela kroppen av att vi har hittat varandra. Det där med sponsorer är lite som att finna den rätta karln i livet. När det är rätt, känns det så lätt, säger Lotten.

Lotten Rapp ligger just nu fyra i den totala rankingen på Freeride World Qualifier (FWQ). Närmast på programmet står två friåkningstävlingar i Slovakien och Schweiz och ett par filmprojekt.
– Till våren drar jag ihop en skidcamp och föreläser en del. Sedan driver jag ett EU-projekt att utveckla MTB-cykling hemma i Fränsta. Så det är lite mer än fullt upp, berättar Lotten.

Hos Bergans är det också glada miner:
– Vi kan inte tänka oss en bättre profil att arbeta med för Bergans i Sverige än Lotten Rapp. Hon är närmast en personifiering av det som vi på Bergans kallar för turglädje. Lottens drivkraft är glädjen i att leva livet i bergen samtidigt som hon gör imponerande saker. Vi är mycket stolta och glada att Lotten Rapp väljer Bergans som huvudsponsor, säger Kalle Grahn, marknadschef Bergans Sverige.

Lotten delar Bergans engagemang för miljö och hållbarhet, det som de kallar Expedition 2020.
– Jag försöker att resa så miljövänligt som möjligt till vinterns olika destinationer och är en riktig tågälskare, berättar Lotten Rapp.

Lotten Rapps bronsåk i Jasna, Slovakien som var en fyrstjärnig FWQ-tävling

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla2   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • KATEGORIER: , , ,
  • TAGGAR: , ,