Ny ägare och ledning i Bjursås

Bjursås renoverar i styrelsen. Nybliven VD och ägare heter Per Kempe och han ser ljust på framtiden.

”Det är nya tider i Bjursås Skicenter. Vi är ett litet gäng som jobbar stenhårt och det har givit resultat. Förra vintern ökade vi ca 30% och till denna vinter ökar vi takten ytterligare. Nyrenoverade stugor och restaurang – dessutom planerar vi för ett par nya pister,” säger Per Kempe, vd och nybliven ägare.

”Det är självklart med fjärilar i magen jag engagerat mig fullt ut i detta. Men, med fantastisk respons från våra gäster och Bjursås superläge – nära mälardalen men ändå med fantastisk utsikt och snösäkerhet – så känns det att vi är på rätt väg,” fortsätter han.

En ny utvecklingsplan ska klubbas på styrelsemöte 18 oktober. Redan nu är det dock klart att Bjursås utveckling kommer ske i tre etapper där driftsäkerhet är i fokus under den första.

”Lite arbete återstår, men jag kan säga redan nu att planen kommer bestå av tre faser och sträcka sig över ca tio år. Driftsäkerhet är i fokus under fas 1, men sen växlar vi över mot utveckling av nya upplevelser och ökad kapacitet,” säger nya ägaren Per Kempe avslutningsvis.

Kuriosa

Bjursås slogan ”Dalarnas Schweiz” myntades av Carl Von Linné och c:o när dessa besökte orten och häpnade över den vackra naturen.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.