Ny sexstolslift i Tandådalen

Det är dags för en uppfräschning av Tandådalen – till kommande vinter ersätts Panorama Express av en ny sexstolslift, det byggs ett nytt barnområde och parken flyttas till Östra.

Efter 26 år i tjänst går liften Panorama Express i Tandådalen i pension och ersätts av en kopplingsbar sexstolslift som kommer byggas i sommar. Den nya liften kommer få ungefär samma sträckning som den gamla, och för att piffa till det ytterligare förses Stora Backen med ny belysning samt automatiserat snöläggningssystem.

I samma veva byggs ett nytt barnområde i anslutning till den nya liften. Givetvis står både rullband och Valle-tema på menyn för de mindre skidåkarna. Rullbandet kommer även vara till hjälp för folk som kommer med förbindelseliften från Hundfjället och vill vidare mot Par/Teknikliftarna.

Övriga saker som händer till nästa vinter är bland annat att parken flyttas från sin nuvarande plats i Norra skidområdet till Gusjöbacken i Östra Tandådalen. Detta är enligt ett pressmeddelande från Skistar ”en utveckling som gör det möjligt att bygga ett säkrare och bredare utbud av hopp och features som passar barn och ungdomar som vill lära sig att åka park”. Exakt vad detta betyder översatt till icke-byråkratiskt språk återstår att se, men att parken flyttas till en något längre backe borde ju logiskt sett ge plats för fler features.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.