Nya fantomvallan är ännu mer ljusskygg

Förra säsongen lanserade DPS sin evighetsvalla ”Phantom”. Nu kommer en uppgraderad version som kräver kortare tid i solljus när den appliceras. 

DPS innovation Phantom slog ned lite som en bomb förra hösten. En valla som sitter i lika länge som skidorna lever? Du skojar!

Vi på Freeride har inte gjort något eget oberoende test av denna vax-fria glidbas som appliceras en, enda gång och som sedan ska hålla laggen nyvallade i åratal, men om man sätter fingret i vädret och känner efter vad branschen och skidvärldens respons har varit så känns det som något av en game changer. I andra tester har Phantom fått bra recensioner.

Nu kommer Phantom 2.0 som har en lite kortare härdningstid i solljus, nu räcker 2 timmar (tidigare krävdes 6 timmar). Om man inte lägger på den cirka tusenlappen dyra vallan själv, utan låter skidbutiken göra det så går appliceringen ännu fortare. DPS har nämligen tagit fram en maskin med det UV-ljus som behövs för härdningen varför du kan få hjälp med att lägga på vallan. I Sverige hittar du ett antal bra skidbutiker som säljer och har utrustning för att lägga på vallan.

Inslag från ISPO-mässan i februari 2018 då Freeride träffade Pelle på DPS som förklarar lite mer om deras supervalla:

 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla2   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • KATEGORIER:
  • TAGGAR: ,