Nytt liftkort gäller i hela Vorarlberg

Liftkortssamarbeten som täcker hela regioner är helt klart praktiskt för den som ska säsonga, åka på roadtrip eller bor i närheten av flera bra skidberg, och efter årtal av tjat och diskussioner har nu skidorterna i Vorarlberg, Österrikes västligaste del, fått tummen ur och lanserar ett sådant.

Ett av kruxen med regionkort är att förtjänsten för de större skidorterna blir små, och att de därför ofta väljer att stå utanför. Så är till exempel fallet i grann-delstaten Tyrolen, där bland annat St Anton väljer att inte vara med i regionkortet Snowcard Tirol.

Vorarlberg har mer flyt och regionens största skidområde, Silvretta-Montafon är inkluderat i det nya liftkortet som får namnet Ländle-Card. Priset landar på 565 alpdollar för en säsong och kortet börjar säljas på nätet nästa vecka.

Följande orter är inkluderade i Ländle-Card:
Bregenzerwald (Alberschwende, Andelsbuch-Bezau, Bödele, Damüls-Mellau, Egg-Schetteregg, Hochhäderich, Langen, Schwarzenberg, Sibratsgfäll, Riefensberg), Brandnertal, Großes Walsertal (Faschina, Raggal, Sonntag-Stein), Klostertal – Sonnenkopf, Laterns, Montafon (Gargellen, Golm, Kristberg, Silvretta-Bielerhöhe, Silvretta-Montafon) und Rheintal (Bazora-Gurtis, Dornbirn-Ebnit, Götzis-Millrütte, Übersaxen)
Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.