Ortovox återkallar transceivern 3+

Ortovox återkallar sin transceivermodell 3+.  Sändfunktionen kan i vissa sammanhang störas, vilket är skälet till åtgärden. Det är enbart de transceivers som har mjukvaruversion 2.1 som berörs, hur du vet vilken version du har visas nedan. 

Som en försiktighetsåtgärd återkallar Ortovox sin 3+ lavin-transceiver med mjukvaruversionen 2.1. Återkoppling från Ortovox interna tester har visat att sändfunktionen, vid mycket ovanliga sammanhang, tillfälligt kan störas. Mjukvarufelet kan leda till att en sökningen tar längre tid. Tid som man i skarpt läge inte vill förlora.

Det har inte inträffat några kända olyckor på grund av detta mjukvarufel, men som en säkerhetsåtgärd väljer Ortovox nu att återkalla transceivers av modellen 3 + med mjukvaruversionen 2.1. Du som har en sådan ska följa stegen nedan, en mjukvaruuppdatering gör att felet åtgärdas.

Vad gör jag som har en Ortovox 3 +?

Kolla första om du har mjukvaruversion 2.1.

Hur vet jag vilken mjukvaruversion min ORTOVOX 3+ har?

Slå om sök/sänd-knappen till sänd-läget. För att det ska fungera måste knappen tryckas in! Slå nu på transceivern, informationen nedan visas i en följd:

  • Serienummer
  • Skärmtest
  • Batterikapacitet
  • Installed Software Version: Om 2.1 visas så är din transceiver återkallad. Om annan version är installerad påverkas inte din ORTOVOX 3+. (Om inget nummer alls visas, innebär det att version 1 är installerad och transceivern är inte påverkad)

Vad gör jag om jag har en Ortovox 3+ med  mjukvaruversion 2.1?

Gå in på www.ortovox.com/recall-3plus, fyll I formuläret och returnera lavinsändaren enligt instruktion. Mjukvaran uppdateras till version 2.2 och transceivern returneras till dig. Samtidigt går Otrovox igenom din transceiver och kontrollerar att allt fungerar som det ska.

För mer information: www.ortovox.com/recall-3plus.
Frågor: Ultimate Nordic AS info@ultimatenordic.se, 08-410 515 80

Vad tycker du om Ortovox 3+?
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.