Prylnytt: Vinterns prylar

Nu har det blivit dags att ta en närmare titt på vilka prylar det egentligen är som gäller i vinter. Det blir allt från bollkamera och värmande sockor till skidor, jackor och goggels.


Rocker 2 från Salomon
Årets stora nyhet på BC-sidan från Salomon. Förutom de vanliga teknologierna i stålkanterna, träkärnan och belaget så är skidan även utrustad med Twin Rocker. Finns i längderna 184 och 192 centimeter.
Pris: 7 000 kronor


Nori Pole
från DPS Skis

DPS Nori Pole är en tvådelad teleskopstav med snabbjustering som kombinerar smidiga handtag med en överdel i titanal och en underdel i robust kolfiber. Vikten ligger på 255 gram per stav.
Pris: 1 100 kronor


XTEND XCESS10 ML från Salomon
Salomon gör i vinter debut på goggelssidan med en mängd goggels i olika färger, med olika linser och straps. Här är dammodellen XTEND XCESS10 ML, speciellt framtagen kvinnor.
Pris: cirka 1 500 kronor

 

Throwable Panoramic Ball Camera
Kamerabollen använder 36 stycken små 2-megapixel-kameror som exponerar när bollen kastas upp i luften och når den punkt där den vänder riktning. Bilderna slås automatiskt ihop till ett 360-graders sfäriskt panorama vilket betyder att man kan titta i alla riktningar på bilden.
Pris: Okänt (Runt 1 000 kronor enligt obekräftade uppgifter)


Isogaisa Jacket från Bergans
Teknisk skaljacka från Bergans där fokus främst har legat på att få till fukttransporten vid hög ansträning och aktivitet. Finns både i dam- och herrmodell.
Pris: 4 995 kronor


Rose Roundneck från Kari Traa
Underställ i 100% merionull. Rose-mönstret är jaquardstickat och finns i flera färger. Finns även i Polo-Zip modell.
Pris: 599 kronor


Airbrake
från Oakley

Oakley lanserar Airbrake, ett par goggels med det smidiga linsbytessystemet och med HDO-linser. Med den nya SwitchLock-tekniken ska man kunna byta lins på bara några få sekunder, även i extremt väder. Med Airbrake följer en iridiumbehandlad lins samt en annan lins för att att underlätta sikten i både klart och molnigt väder.
Pris: 2 790 kronor


Gigawatt från Black Diamond
Gigawatt är Black Diamonds fetaste skida med full rocker och 135 millimeter under foten. Finns i längderna 185 och 195 centimeter.
Pris: Cirka 9 000 kronorRocker Pants från Peak Performance
Är man spekulant på ett par Rocker Pants ska man nog hålla en extra tumme för att lite av huvudpersonens styrka sitter i kläderna. Herren som har varit med och tagit fram byxorna i 2-lagers Gore Tex-heter inget mindre än Henrik Windstedt, som har utrustat byxorna med flera av sina personliga favoritdetaljer.
Pris: 4 000 kronor


Patrol 34 från The North Face
Ryggsäck med 34 liters volym. Den största och mest tekniskt avancerade turåkningsryggan i The North Face’s sortiment.
Pris: 1 399 kronor

Xperia Active från Sony Ericsson
Android-smartphone som är vatten- och dammtålig med en reptålig display som även svarar om du är blöt om fingrarna. ANT+ kompatibel som gör telefonen kompatibel med de flesta pulsband.
Pris: 3 095 kronor (olåst)

 


Bec De Rosses från Elevenate
Elevenate, Jimmy Odén och Sara Rönngrens nystartade klädmärke, gör sin premiärsäsong i butikerna. Här ovan ser vi Bec De Rosses-stället som finns i både dam- och herrmodell och i flera olika färger.
Pris: Cirka 4 800 för jackan och 3 800 för byxorna

 


GP 84 från Head
I teamet hos Head finns bland andra Jesper Tjäder och Simon Dumont, två killar som båda hunnit köra en hel del på GP 84. Skidan är utrustad med förstärkta kanter och kommer i tre längder (171/176/181) där måtten för 181:an ligger på 121/84/110.
Pris: 6 900 kronor


Vacuum 130 från Fischer
Efter fem års forskning har Fischer tagit fram en plast som blir extremt mjuk och formbar redan vid 55° men som vid rumstemperatur och kallare är precis lika styv som annan plast. Detta gör det möjligt att forma hela pjäxans ytterskal efter användarens fot.
Pris: 6 500 kronorI/O från Smith Optics
Enligt Smith så är I/O resultatet av ett par goggels inspirerad av kantlösa märkelglasögon, där balansen mellan stil och funktion har varit A och O.
Pris: cirka 1 700 kronor

Låg fisk hood, röd från Swef – The Swedish Fish
The Swedish Fish är ett nytt svenskt streetwear märke med snowboardåkaren Frans Nilsson som VD och grundare och med Freeride-profiler som Maximilliam Smih, Karl-Anton Svensson och Julius Aspman i teamet. Precis som alla Swef kläder så är den här tröja lite extra lång, allt för att passa alla jibbers. Finns i storlekarna S- XXL.
Pris: 899 kronor


PowerSock ic1200 + batteri från Therm-IC
Värmande strumpa som ska motverka kalla fötter. Batterier räcker 14 timmar och man kan välja på tre olika värmelägen.
Pris: 2 200 kronor

 

Emmas jacket och Level 2 Ski Parka från 8848 Altitude
Emmas jacket 
är uppkallad efter den svenska parkåkaren, och tillika teamåkare för 8848, Emma Dahlström. Jackan är vind- och vattentät, baggy och lite längre, lätt vadderad, och speciellt framtagen för kvinnliga åkare.

Level 2 Ski Parka är en teknisk dunjacka som vi har sett Reine Barkered susa omkring med på olika bergstoppar den senaste vintern.
Pris: 2 000 kronor (Emmas Jacket) och 3 200 kronor (Level 2 Ski Parka)

 


Domain från K2
Domain är utrustad med Jib Rocker och hamnar, enligt K2 själva, mitt emellan prestande och pris. Finns i längderna 159, 169 och 179 centimeter.
Pris: 3 499 kronor

 


Retina från POC
POC dundrar till med Retina; ett par skidglasögon med dubbla sfäriska glas som ska ge ett brett och tydligt synfält. Ren design med klassisk POC-strap.
Pris: 1 250 kronor

Cosmique Jacket från Tierra
Skaljacka i både dam- och herrsmodel (dam till vänster, herr till höger). 3-lagers Gore-Tex samt tvåvägs dragkedja med säkerhetsknapp nertill. Trepunkts hjälmluva, två handfickor och tvåvägs bröstficka som rymmer en
komradio.
Pris: 4 999 kronor

Text: Ola Melin

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.