Så heter railtricken

Vet du vad alla railtrick heter? Nu kan du snabbt lära dig namnen på de allra flesta tricken.

Frontside / Backside: När du åker in för någonting frontside så betyder det att tårna och magen är mot räcket när du hoppar upp och på backside så är det ryggen och hälarna emot räcket. Detta är hämtat från surfing och lever vidare i nästan all brädsport.

50-50: är grunden och det är kort och gott att åka rakt på boxen/railet med nosen nedåt.
Regular, Frontside 50-50, Backside 50-50

Slides: Namnen är i princip tagna rakt av från skateboard där man kan landa på antingen nosen, mellan truckarna eller på tailen vilket ger oss 6 olika tricks beroende på vilket håll vi vrider kroppen i upphoppet. Men vanligtvis så brukar man inte använda sig utav Noseslide eller Noseblunt utan man brukar bara kalla det Boardslide (Noseslide) och Lipslide (Noseblunt). Detta då det inte finns några truckar på en snowboard så ser man det mer som främre delen och bakre delen vilket gör att vi bara har kvar dessa 4.

Boardslides: troligtvis det vanligaste tricket! Man vrider främre axeln mot räcket när hoppar upp och landar med brädan på räcket någonstans mellan framfoten och mitten av brädan.
Regular: Frontside Boardslide, Backside Boardslide
Goofy: Backside Boardslide

Lipslides: här vrider man istället främre axeln bort från railet och hoppar över räcket med bakfoten, likt boardsliden så vill man landa med brädan någonstans mellan framfoten till mitten av brädan.
Regular: Frontside Lipslide, Backside Lipslide
Goofy: Frontside Lipslide

Tailslides: Precis som i lipsliden så hoppas man upp med bakre axeln mot räcket och man landar på bakfoten.
Regular: Frontside Tailslide, Backside Tailslide
Goofy: Backside Tailslide

Bluntslides: Precis som boardsliden så hoppar man upp och vrider främre axeln mot räcket men du hoppar över railet med framfoten och landar på bakfoten.
Regular: Frontside Bluntslide, Backside Bluntslide

 

Text: Kristoffer Linder

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.