Skidort i Österrike till salu för en euro

Sugen på att köpa en egen skidort? 1300 meters fallhöjd, fem liftar och 26 kilometer markerade nedfarter – nu kan skidområdet Petzen bli ditt för endast en euro.

Skidområdet Petzen ligger i utkanten av byn Bleiburg, precis vid gränsen till Slovenien i regionen Kärnten. I området finns ett par mindre restauranger, snowpark, barnbacke, skidskola och uthyrning. Merparten av de markerade nedfarterna är blå eller röda.

Anledningen till att skidområdet är till salu för ett så lågt pris är för att locka en investerare som vill utveckla turismen och skidåkningen i regionen. Peter Kaiser, guvernör i delstaten Kärnten, säger att andra alternativ – till exempel att helt enkelt stänga skidområdet – i slutänden skulle bli mycket dyrare än att sälja för en symbolisk summa. Han säger även att Petzen är en mycket viktig kugge för ekonomin i området, och att skidområdet behöver finnas kvar för att trygga arbetstillfällen och turism i regionen.

Grädde på moset för en eventuell köpare är att regionen budgeterat för subventioner på sisådär 1,7 miljoner euro för Petzen.

 

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.