Chamonix recensioner (Sida 11)

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Chamonix?
Linn
Linn (Gäst)
1999-12-09
Åk med UCPA och få ut det bästa av off-pisten i Argentière! Jag åkte en vecka i brädgruppen med en guide som kunde bergen på sina fem fingrar. Garanterat prissäkert med eupplevelser som slår allt!

Staffan
Staffan (Gäst)
1999-11-24
Att befinna sig i Chamonix är som att spatsera på ett vykort.
Chamonixdalen har dom vackraste, brantaste och högsta bergen i hela Europa, och att bara sitta ner och se sig omkring i Chamonix är en upplevelse värt alla pengar.
När man har tittat klart och spänt på sig sina bindningar är det i stort sätt bara att välja riktning. Man kan komma ner på nästan alla håll. Offpisten är obegränsad, självklart bäst med en guide, men även utan så är den oslagbar, och då menar jag inte bara Aguille du Midi eller grand montets, utan man kan hitta superba lines även i skogarna kring la flegere och i Bergspassen vi brevent. Det gäller att åka av pisten vid rätt ställen, och våga utforka. gör man det så finns det inget som slår Chamonix.

Fritz The Cat
Fritz The Cat (Gäst)
1999-07-17
Har tillbringat vintern i Cham i 3 sässonger och det finns gott om skiåknig som jag inte har hunnut med att uforska hitintills. Bergen i området är enorma och för den som är beredd att knata i ett par timmar fins det åk som de flesta knappast trodde existerade. Sammanfattnings vis måste jag säga att ovanstående norrman har aldeles rätt. Men , Sätt tilliten till en Guide om du inte känner Sässongaren är väldigt väl. Bergen tar sina tribut och om man inte vet om det går att åka så finns det bara en väg. Tillbaka från där man kom, Chanstagningar är inget att rekomendera. Med en guide kommer ni inte att råka ut för någon skit och det bästa av allt, han vet var den bästa snön ligger och han väljer område efter er förmåga. Vill ni ha ut mest av er vecka här, boka in guiden redan i sverige innan ni äker, till exempel en off piste grupp med UCPA resor så blir ni inte besvikna.

mängden puder beror inte av hur länge man sover ytan av hur väl man känner området och hyr långt man är beredd att gå.
VI SES I CHAM !!!

norman med lederskor
norman med lederskor (Gäst)
1999-07-03
Chamonix har 2800meter falhøyd omdu åker från aigil'd m. ock hela vegen ned til stan,det er o slagbart. skidåkningen i cam krever at man åker med nån som kjenner orten vel,, hyr en guide d montagne, eller kontakt nån sesongare på afterski på chabre9, dom vil gje deg god information om vart man bør åka, betala hånnom nåra frang,så åker han med er ock visar er en dag, ellers så rekomenderas baksiden på le tour, offpisten på Schweitsisk side av liftener bra. men åk alltid offpistmed tranciver(arva/ ortovoks osv)Senaste sesongen(99)var det ingen snowboard park, bare en 1/2-pipe som var mykket stengd, vil du bar åka pistat, er det bare alagna ock lagrave som er semre. Cam har værdens snabbaste uppkjørde offpist, vil man sove lenge om moronen= no powder. resetid fra helsingborg med bil 14-19tinkluderat båtar

Linn
Linn (Gäst)
1999-05-23
Visst kan man hitta hisnande åk i Chamo'. Men man får ofta slåss om pudret. Köer redan tidigt om mornarna är inte ovanligt. Ett tips är att skippa Les Grands Montets under semesterveckorna. Ett annat tips: Åk till Verbier

Martin
Martin (Gäst)
1999-04-27
Var nere V13 och vid den tiden så var vädret KANON och snön var helt underbar (förutom längst ner vid byn. ..men.. .vem åker där??) Nått jag starkt kan rekomendera är att hyra en guide och åka 2 st offpist åk..det kostar ca 300 Franska frang och första åket (så var det för mig) började på topen av Aiguille du midi (Nästan 4000 m). Sån puder som det var där é nått som man inte ens har vågat drömma om!!! =) Ett måste för alla "puder-älskare" Där vi åkte kan jag inte rekomendera att åka själv!! (Utan att känna till området)
Resten av åkningen var också helt underbar. ÅK DIT!!!! 1 vecka é aldeles för kort tid!!! =)

puder-plöjar'n
puder-plöjar'n (Gäst)
1999-04-10
( Plan de l'aiguille ) Ta kabinen (ja de kostar men de e de värt) som leder upp mot aiguille du midi, men istället för att följa alla turister till toppen går du av halvvägs. åk åt väster. nordsluttningen gör att det (nästan) alltid är kallt puder. nu väntar 500fallhöjdsm. underbart powder och sen lite slingrande i skogsstigar tills du kommer till dalen. det kan vara svårt att hitta på slutet så åk me nån som kan området. Åket kan inte sammanfattas i ord men det är UNDERBART och jag ger det 5++++++++ helt enkelt. <:)

Algy
2019-03-02
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Fint ställe. Trevlig by. Bra skidåkning. Men bussarna till och från systemen är en stor minus. Dessutom är tecknet på bussarna dåligt och att bussförare inte är så kommunikativa. Frekvensen av bussavgångarna är dålig. Crowded och kö
En helt annan observation; Det känns som att antalet skidåkare som skys mycket snabbt och okontrollerat har ökat de senaste åren.
Besök igen? Tja, inte än en stund.

jason baxton
jason baxton (Gäst)
2009-08-10
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Jag var ansvarig för att boka vår årliga skidresa i år och Chamonix var en het favorit för gruppen med massor av hög skidåkning och många olika körningar för stilar av skidåkare och boarders i vårt motley crew!

Vi hittade Chalet Tisseres www.iceandorange.com via en av de stora chaletwebbsidorna och kontaktade ägarna direkt. Renska (trevlig holländsk dam) som ägde och sprang på plats med sin man Damo gav oss en super fullt tillgodoserad affär inklusive flygplatstransfer från Genève i Schweiz.

Vi anlände och blåses bort av platsen. Fantastisk rennovated traditionell fransk Chalet med stora storlek badrum rum och den mest fantastiska utsikten upp till aiguile de midi.

Maten var helt enkelt restaraunt standard med klassisk fransk stil och internationella rätter också. Verkligen haft kammusslor och lamm Tajine.

Jag är inte en seriös vin typ men vänner i gruppen som vet att deras viner hålls mycket förvånad över kvaliteten på vin serveras med kvällsmat. Tja men ut och balanserad med varje måltid.

Utomhusbadtunnan är ett utmärkt tillskott, och i huset efter skidmassage från Ali var precis vad läkaren beställde. Laget ordnade alla våra lektioner med ett lokalt företag som var första klass och plockade upp oss och släppte oss på chalet varje dag, bra personliga instruktörer.

På chalet natten utanför Damon arrnaged för oss att ha en skid doo natt ovanför Courmayeur. Blasted upp till Maison Vielle på baksidan av en ski doo i mörkret för vissa fab lokala Itlaian mat och sprit ....... definitivt höjdpunkten av vistelsen.

Allt som allt den bästa skidresa vi har haft på länge och vi letar efter att boka nästa år och ta med barnen tillsammans i gruppen också.

Gillade - vardagsrum och stor eldstad
Ogillar - skulle älska större varm tun, bara sittande 8.

Pat
Pat (Gäst)
2008-07-06
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Jag måste inte hålla med kommentarerna om Le Touring hotel. Jag har stannat där flera gånger och har funnit att det är tillräckligt. Jag är inte ett femstjärnigt hotell men det är bra priser och personalen där är mycket hjälpsamma. Maten som jag hade där var bra. Personalen där också hålls bagage för mig medan jag gjorde Tour de Mont Blanc vilket är mycket användbart eftersom det inte längre finns ett "vänster bagage" anläggning vid järnvägsstationen.

När det gäller Chamonix själv. Fantastiskt ställe.