Chamonix recensioner (Sida 4)

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Chamonix?
johnnyjaws
2006-10-05
Var där o säsongen 05 och det var riktigt, riktigt bra!
Fina berg med många tokiga åk, dock blir det uppåkt snabbt så man måste alltid traska längre och ta sig till sviitspotsen.
Bodde riktigt tajt (5 pers på 25 m2) med en "munchin toilet" , djävulens påfund, och pröjsade 15 000 i månaden. Lite i det dyraste laget. Många svenskar där också, nästan lite väl mycket. Enda stället jag varit på utomlands där man verkligen skäms för hur vi nordbor svinar runt.
Men annars blir det fyra tummar upp!

Astron
2006-09-07
Var i chamonix vecka 11 säsongen 06. Riktigt bra för medelgoda och experter. Nybörjare däremot har ingen chans. Bra offpist och finfin park.
Ett antal puckelpistar och sittliftarna e många

Bästa Skidåkningen: Les Grands Montets

I Montets finns de härliga branta pisterna och även de lite längre åken.

Bra offpist i inprincip hela skidsystemet.
Ett bra val för många!

N/A
2006-09-05 (Ändrad: 2006-09-05)
Var i Chamonix år 2005 vecka 12. Helt ok skidområde men det var kanske lite sent att åka just dit! I byn kunde man gå omkring i shorts och t-shirt vilket gjorde att man förlorade lite av känslan men det var ändå ganska skönt. Det som jag tyckte var dåligt med Chamonix var bussresorna var man än skulle. Det utgjorde ett stort minus. Men heltskön stad med riktigt sköna ställen och folk! Men jag tror inte jag skulle åka dit igen och detta just med tanken på bussresorna. Det var inget för mig. Jag vill kunna klä på mig skidorna utanför dörren!
Om jag återvänder är det isåfall för den goa offpisten!

Henke
Henke (Gäst)
2006-06-17
Jobbade i Cham säsongen 05-06 och jag måste säga att byn och åkningen var över all förväntan. Jag har gjort 5 säsonger på andra orter och i alla år har man hört om köer överallt i systemet, överreklamerad offpist etc, etc, när det gäller Chamonix. Bullshit, säger jag. Ok, kanske över sportloven att det var lite mer köer, men ingen fara alls. Det var inte mer än någon annanstans i världen. Och åkningen, samtliga system inkluderade, höll absolut världsklass. Kul också, när man började hitta runt och våga mer.
Nattlivet var också helt otroligt. Jag hade hört att t.e.x South Bar skulle vara en bar för bara svenskar, vilket jag tyckte lät jävligt trist. Men i verkligheten så är det förmodligen den bästa hangout baren som jag någonsin varit på. Mixat klientel bestående av skandinaver, jänkare, engelsmän och fransmän. Faen, vilket ös. Lite väl mycket folk ibland kanske. Chambre 9 var väl ok för afterski, men kvällarna sög. Personalen var dessutom grymt otrevlig!! Andra schyssta barer var Goophys (chill) och Monkeybar (engelskt). Garage var ett nödvändigt ont. Finlandsfärja som har öppet efter alla andra stängt. Men hur som helst, lyssna inte på alla som sänker Chamonix. Det är och förblir en av världens bästa skidorter. Om ni inte har varit där så har ni missat något.
Henke.

nomme
2006-05-29
Chamonix alperna huvudstad!..

Åkningen var bra men transporterna till de olika systemen var ganska jobbiga och bussnarna hem från Grand M. var alltid LAGOMT fulla.
de sista 2 dagarna jag var där var hela systemet tvunget att stänga pga av snöfall, de kom drygt 1meter snö på 2 dagar.

Afterskin på Chambre 9 höll världsklass, mycket människor, Svenskt live band som spelade varje kväll samt några gäst artister då och då.

Chamonix var en helt okej ställe med en gasnka stor "stad" med många skid och klätter butiker, men de långa transporterna till och från lift systemen drar ner betyget.

Emil
Emil (Gäst)
2006-05-29
Eftersom vi bara skulle ner till Chamonix en vecka hade jag tagit reda på så mycket det går om vart man skulle åka, hur och när osv. Allt detta jobb var bortkastat då det inte hade kommit någon snö de 2 senaste veckorna! Vi valde vecka 7 för att det ska vara den mest snösäkra tiden på säsongen. Lucky us! Så kan de va...

Trots MYCKET dåligt med snö var pisterna i förvånansvärt bra skick! Ganska imponerande måste jag säga. Men tyvärr slutar allt positivt just här.

Självfallet hade vädret mycket med mitt låga betyg att göra, vi åkte dit för att åka puder och fick dryga pistdagar...Jag låter antagligen väldigt tråkig och negativ nu men ärligt talat, åka pist i en vecka är ungefär lika kul som att köra idioten 4 timmar isträck, och jag älskar skidåkning! Att en "världs"- skidort som Cham inte kan ha en riktig park att underhålla sig i är i min mening en ren katastrof!
Grand Montets var det enda systemet som gör skäl för sitt rykte och höll bra nivå trots snöbristen, men de andra systemen var i min mening dåliga med tröga liftar och KORTA backar då de löporna ner till byn var stängda pga snöbrist. ( Flegere och brevent ).

Utelivet i Cham var mediokert, snackade med några bummare som var helt lyriska över hur fantasitskt Southbar var, så vi hängde på. Efter 30 minuters fyllesnack i baren drog vi vidare. Det stället som gällde om man ville dansa var Le Garage som folk inte kom till förrän efter att andra ställen stängt. Och här var tjejprocenten hela 20% jämfört med många andra mindre ställen :S

Tillbaka till åkningen. Näst sista dagen hade det kommit 70 cm över natten vilket gjorde hela gänget vi åkte med galna av längtan till berget! Tyvärr visste jag vad som väntade, lavinvarning 4/5 och i princip allt stängt förrutom låga delen av Le Tour och GM. Vi fick tillslut några pudersvängar i +gradig snö på Le Tour och var jäkligt glada över det lilla vi fick smaka på. Nedre backen (liften) i Le tour har väl en fallhöjd på ca: 200 meter.

Vid rätt förhållande kan jag verkligen se GM som ett av de bästa off-pist bergen. Tack vare de stora ytorna och extrema fallhöjden! Så där kan jag förstå varför folk hylllar Chamonix. Men i övrigt tycker jag många andra ställen världen runt är klasser bättre.

Efter en vecka med ok före, mediokert party, blötsnöåkning i Le Tour och bra långåkning på GM får Cham 2/5 av mig. Antagligen för att jag inte fick ta del av vad Chamonix handlar om, friåkning på baksidan av GM, Aguille du Midi och orgier på Garage?

Hjärtström
2006-05-29
Efter 11ggr i Chamonix så måste jag numera ställa mig i ledet som tröttnat på orten.
Mycket är fortfarande bra, men kategorin människor som hänger där är inte längre lika intressanta. Numera handlar det lite för mycket om att vara cool, röka på och dricka hårt.
Trist utveckling, som även sker på andra orter av vad jag hört.

Ola
Ola (Gäst)
2006-04-04
Chamonix är bra, men, många vet det och det kan vara svårt att hitta bra åkning. Personligen kommer jag inte tillbaks. Möjligen det är en bra plats om man har möjlighet att hänga på någon som är gott känd i systemet eller köra med guide.

Börjar bli för gammal för att uppskatta afterski och party. Chamonix är stark i den kategorien...

Tar upp Chamonix ett hack i poängskalan eftersom jag hittade min fru här :-)

Anna
Anna (Gäst)
2006-01-14
Åk efter nyår! Jag var där en vecka innan årsskiftet. Det var bra åkning, och vädret var suveränt! Det var lite dåligt med snö, och ganska mycket sten i backarna, men det var ju i början av säsongen(det märktes inte, med tanke på hur mkt folk det var där). Skidsystemen passar nybörjare och elitåkare. Det som förvånade mig var att det var knappliftar överallt, men det var ju inte dåligt för det!
Offpisetn var suverän! Vi kunde gå i en timma, bara för att få ett åk på två minuter! Se till att ha en guide om ni ska åka offpist, det är lätt att tappa bort sig och lavinfaran kan vara stor.
Utelivet var också suveränt, måste jag tillägga!
Jag kommer att åka till Chamonix flera gånger, men då efter nyår!

Hjärtström
2006-01-03
Håller med fredom, och många andra. Det finns en anledning till att många många duktiga åkare väljer Chamonix år efter år. En hel del av de ni avgudar i skidfilmerna bor ju mer eller mindre regelrätt i just Chamonix.
Skidåkning är mer än puder, luder och bira!

Själv åker jag ned för 11:e gånger i vinter och tycker mig ha hyfsad koll på vad jag snackar om. Ganska trött på att höra gnället om t.ex. orter som Chamonix. Hey, de e ju ingen som tvingar er att åka dit. Åk till Hemavan, så kommer ni uppskatta det flesta andra orter ni besöker i erat framtida liv.

Mig gör det inget om ni väljer andra orter än Chamonix... Det är ju folk där så det räcker ändå, eller hur!