Chamonix recensioner (Sida 2)

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Chamonix?
Felix Ahlcrona
Felix Ahlcrona (Gäst)
2018-01-10
Kanske är bortskämd efter ha varit i Tignes och Val thorens men Chamoinx är ett otroligt jobbigt system att åka i. Långa bussturer till de olika bergen och många av dom går inte att ta sig emellan. Grand montes är helt klart bäst, egentligen bra mycket bättre än något annat i Chamonix.

Okej mat och finns en del shopping och annat i byn men själva skidåkning är väldigt bökig.

boxra
2017-12-20
Chamonix är orten för dig som vill ha variation. Från stora åk till barnbackar, längdspår till promenadstigar. Vi spenderade ett halvår i Cham med våra två barn då 4 månader och 6 år och vi alla fick ut något av resan.

För de som inte åker skidor finns Montenverståget eller glaciären. För barnfamiljer finns härligt långa, fina backar i Le Tour, lekplats, simhall och pulkabackar med en fantastisk bakgrund.

För de mer äventyrliga finns alla de stora och ibland ganska extrema åk som Chamonix är kända för.

Är ni i orten en vecka kan ni passa på att åka över till Courmayeur över en dag. Passa på då det är dåligt väder i Cham för i Italien skiner alltid solen :)

Vi rekommenderar Chamonix varmt!Nils
Nils (Gäst)
2017-12-01
Chamonix är verkligen drömmer för alla som gillar skidåkning!
Du kan mixa världens bästa offpist på Grand montets med en helt galen after ski på chambre neuf.
Om du vaknar och ser att nysnö har fallit så se till att du är först ut i backen, då finns det oändliga möjligheter för bra skidåkning.
Den enda nackdelen som finns med Chamonix är tillgången till mat i backarna, den är i princip obefintlig tyvärr, så vill du få ut det mesta av skidåkningen: se till att ha med mat i ryggsäcken, det räddar många timmars letande!

Linus
Linus (Gäst)
2013-01-07
Första gången jag var i alperna blev det Chamonix och jag blev inte besviken! Var där från den 29/12-2012 till den 5/01-2013 och snö fanns det mer än tillräckligt. Åkningen var alldeles underbar med riktigt mycket fallhöjd och sjukt bra off-pist. Områdena jag rekommenderar är Les Grand Motets och Brevent. Fleglere var jag i kort och han inte utforska det fullt ut men tyckte att det var helt okej den korta tid jag spenderade där. Domaine de Balmes hann jag inte heller med så den kan jag inte heller uttala mig om. Les Hoches var däremot en riktig besvikelse. Åkte dit en dag och blev mycket besviken då området ur min synvinkel var riktigt dåligt.

Nackdelarna med hela området är bussarna som du måste ta emellan de olika områdena, det är inte värt att byta område mitt under en dag utan om du börjar åka i ett område så får du hålla dig till det resten av dagen. Bussarna håller inte tiden och är nästan alltid smockfulla. Du skall inte heller räkna med att lokalbefolkningen pratar engelska, inte ens kypare på vissa restauranger pratar engelska. Informationen om det mesta är också dålig och du får leta själv mycket för att hitta information. Mat i mataffärer är dyr. räkna inte heller med att hitta vanliga "manchestrade" pister, om det inte har snöat på ett par dagar finner du dig åkandes i en gigantisk puckelpist som i och för sig är ganska kul men som man tröttnar lite på efter ett tag.

Många liftar är gamla och kabinerna har otroligt dålig kapacitet. Sittlift eller gondol är alltid att föredra framför en kabin. Om du t.ex. skall upp till Grand montets rekommenderar jag att ta sittliften upp istället för att stå och vänta i kabinkön. Går mycket snabbt. Om du skall ta kabinen upp till toppen på grand motets 3300m så får du räkna med att köa men den kön är värd att vänta i!

För att sammanfatta så rekommenderar jag dig starkt att åka dit om du gillar att åka offpist!

Kalle74
2012-04-25
Vilt, stort och grymt! Enda nackdelen är mängden duktiga skidåkare som slåss om pudret...

teg
2012-02-23
Grand Montets måste vara världens bästa skidområde! Enda nackdelen är att alla andra också har insett det.
Väl uppe på berget möts man av en stor, sluttande höghöjdsplatå med fria och öppna ytor i alla riktningar. Liftarna är lämpligt placerade för att skapa effektiv åkning med många fallhöjdsmeter.
Även om området inte är speciellt stort, finns det ingen risk att jag blir mätt på det. Här finns allt jag behöver. Utom orörd offpist.

AndreasNord
2010-10-01
Jag var i Chamonix med UCPA i mars 2010. Känns lite som "heaven and hell för mig". Jag tyckte det var jobbigt med alla bussarna, tog ju nästan 50min från byn upp till Le Tour. Bussarna var ju dessutom alltid knökfulla, ibland så fulla att man inte ens fick plats o bara fick vänta på nästa buss. som kunde gå en halvtimme senare...
Dessutom är det ju så att lättillgängligt puder blir uppåkt väldigt fort i chamonix såklart. Trots det så är ju chamonix okej, det finns många fina åk, men det e väldigt många som vill va med o dela på härligheten.
De fem systemen som ingår på liftkortet sitte ju inte ihop, man åker med buss mellan dem, och inget av systemen är jättestort.
Många liftar är uråldriga och väldigt långsamma.
Bra ort så klart men finns många bättre alporter enligt mig, mindre överbefolkade.
Fin utsikt dock över Mont Blanc och Aiugille du Midi. Chamonix by är oxå mysig med bra nattliv såklart.

DouglasThorell
2010-08-20
Var i Chamonix i 8 februaridagar 2009 och jag konstaterade att stället är grymt! Otroligt mångsidigt när det gäller skidåkning, allt ifrån galet branta offpiståkt till familjevänligt pistsmisk.
Under våra dagar fick vi ett dump i mitten av veckan, vi var uppe med första cabinen och det var den bästa skiddagen i mitt liv! Däremot spenderades den med typ 2000 andra offpiståkare så innan lunch var de mest lättillgängliga omnrådena uppkörda.

Chamonix är otroligt stort och det finns många olika möjligheter men samtidigt väldigt mycket folk. Långa liftköer och snabbt uppkörd offpist ger chamonix en värförtjänt 4

N/A
2010-03-23
Var där första gången på sportlovet.
Köarna går väldigt fort om man jämför med åre så tar det typ
5min på kabinbanan. Men i Chamonix går det as snabbt

As fina och bra långa backar. Det är roligt att de är massa hyter runt chamonix och resturanger.

När man åker upp till Grand Montes toppen så ska man åka la face, helst ska man typ ha sele där för de e brant och också ganska lavinfaligt. Aiguille Du Midi var ganska kul när man skulle gå ner fast de va så många nybörjare som va i vägen så inte kunde gå snabbt.Val de blanc var faktiskt kul för det är så mycket fjäll runt omkring. Den backen e typ ungefär 1.8 mil från toppen och ändan ner till Chamonix. Efter skidåkning går man rund i Chamonix och ta sig en kaffe någonstan.

Zike
2009-12-02
Har varit här ett par gånger. Det kan aldrig bli fel. Stan är mysig och folkets sjyst. Skidåkningen finns där. Glassa på Le brevant eller stå på på grand monte eller mont blance.

Snösäkerheten är god då det ligger högt.

Här finns nåt för alla. Det gör i och för sig att alla finns här också.

Trost mycket folk så har jag mycket trevliga minnen härifrån.