Chamonix recensioner (Sida 6)

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Chamonix?
meier
2004-01-19
jag var i chamonix v 3.vi hade lite dåligt väder mycket snö,så mycket att dom var tvungna att stänga liftarna.men en del dagar var det riktiga puderdagar.kan rekomendera cham för sitt stora offpist områden. Robban och Kalle

nicke82
2003-11-06
De finns en förklaring varför chamonix kallas för alpernas mecka.....här finns j-vlar i de ALLT!! Dessvärre va de alldeles för länge sen man åkte hit....men de blir de ändring på i år som tur e!!! Det ända man kan säga som e lite negativt med Chamonix e att de olika systemen inte sitter ihop, men de kan man liksom leva me på nåt sätt när allt annat e så bra som de e.

Johhhhan
2003-09-10
Va en säsong i Cham 02/03 och stannade fram till maj. Chamonix är ett bra ställe tycker jag. Allt finns där, på både gott och ont. Men det viktigaste är väl att det är riktigt bra åkning och mycket trevligt folk.
+ aiguille du midi och alla åk där
+ Mycket offpist
+ Trevligt folk som säsongar där
+ Mycket prylar att köpa ( om man har pengar då vilket är ovanligt)
+Bra afterski
+ bra klättring

- Mycket svenskar
-Alla vill åka offpist
-störst skaderisk är i liftkön 8.00 på morgonen i grand montets ( rena kriget, har du aldrig sett en 70 årig gubbe springa trappor med pjäxor så får du se det här!)
-att man måste åka buss mellan alla system

Tror att man måste vara i Chamonix minst en månad för att ha koll på vart man ska åka och när. Lite väl stort och svårt att hitta bra offpist om man bara är där en vecka. Hyr en guide nån dag om ni bara ska vara där en vecka, och skippa resan till Kårmajör

Annars är chamonix bra..

billy_basket
2003-09-06
Sticker till Cham för fjärde gången nu i feb...
Ni som säger att det inte finns orört... Ni måste leta lite!...

Sofie_Stone
2003-09-02
Jag och två kopisar reste med buss till Chamonix. Bussresan trodde jag skulle vara jobbigare än vad den va..det känndes inte som man satt på den där bussen speciellt länge..tror det var ca 1,5 dygn. Man hade ju film att kolla på typ hela tiden.
När vi kom fram var det faktiskt finare än vad jag hade tänkt mig. Vi bodde i Chamonix sud där d flesta ungdomarna bor..och det var jätte bra att bo där..inte alls långt ifrån centrum..ca 10 min kanske.
Chamonix e ett jätte fint ställe...uppe i backen e d verkligen skit fint och det e ofta soligt, så man fick lite fätg när man var där. Jag blev faktiskt inte så jätte imponerad på skidsystemet i Cham ...det hängde lixom inte ihop.Man fick åka bussar till "småsystem". Cham e bäst för dem som åker off-pist. Men partylivet var desto bättre och det finnns många snyggingar=) Le garage, goophys, plaza och south bar e bra ställen att gå till. Chamonix e dyrt..skulle bara säga det..om man ska resa billigt och äta billigt ska man inte åka dit. ha d bra!

LaktosMannen
2003-06-03
Var i Chamonix v1. -99. Det var samma år som lavinerna härjade som mest, men då jag var på plats var det ont om snö. Helt okej skidåkning, men bussresorna är bara för jobbiga. Känns som man vill lägga tiden i backen istället för på bussen. Kanonfin stad och bra uteliv! Offpisten var körd denna vecka, men vad jag hört ska den vara grym.

alxndr
2003-05-20
Var i chamonix en vecka i Februari och det hade inte snöat där på flera veckor så all offpist var uppåkt. Men eftersom jag bara var där en vecka så hann jag inte riktigt tröttna på åkningen för det var en del pistar att leta sig igenom :). Men hade man varit säsongare skulle det nog bli tråkigt om det inte kommit nysnö varje vecka. Men ska du bara på ett par veckors semester så är chamonix grymmtbra för det finns alla möjliga typer av backar och det går bussar mellan alla systemen hela tiden så det är inga problem att förflytta sig.

Oscarv
2003-03-08
jag var där när vädret var klockrent. det var som en dröm. sol, klarblå himmel och -5 till +5 grader C. Det finns offpist i mängder.

Fyrken
2003-02-21
Mmmmmumma!

Min första alpresa var ingen skam...
Helnöjd med åkningen. Tyvärr hade det inte snöat på en vecka innan vi kom dit och det snöade inget när vi var där. Men det funkade ändå!!
Pisterna höll mycket hög klass, långa och goa! Åkte i alla system och Le Tour är det enda jag inte rekomenderar.
Skidbussen var det enda jobbiga, speciellt för att chaufförerna inte tänker på att bussen är full av människor med pjäxor och vässade stålkanter... Spänande!

Ett minus till fransmännen för de är så tråkiga

WaaraFlickan
2002-12-16
Otroligt vacker stad med mycket att se och en härlig blandning av människor från världens alla hörn. Har haft mina bästa åk i Chamonix.

Stort plus för åkningen. Stort minus för att det var skapligt dyrt.

Vi bilade från stockholm och bara det var ett äventyr i sig som rekomenderas.