Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
mangeD
2014-03-20 (Ändrad: 2014-03-21)
Jag var uppe under förra helgen, 13-16 mars och angående det "IT-MILAN" nämnde om den nya stolsliften som ett "pilotprojekt" så var det inga problem alls. Det blåste på rejält under fredagseftermiddagen och hela lördagen men liften gick hela tiden. Man märkte dessutom knappt av att det blåste så rejält med vindkåpan nerfälld! En riktigt bra investering med andra ord!
Sedan så har dom ju kvar en av de gamla och slitna knappliftarna ifall det skulle vara så att de inte skulle kunna köra nya liften..
Betyg; 4 (ang nya liften)

Lars Eriksson
Lars Eriksson (Gäst)
2014-01-31
Perfekta förhållanden, oavsett om man är ute efter manchester i pisterna eller en meter pudersnö i terrängen. Bäst hittills!

IT-Milan
2013-10-14
Visst blir man skidnödig när man läser på deras hemsida (just nu i oktober inte alls lika seeeg som förr):
"6-stolsliften som blir Lofsdalens andra 6-stolslift är extra vindsäkrad för maximal komfort och vindskydd. Liften börjar byggas i juni månad och ska vara klar att tas i bruk till vintern 2013. Glädjande är att toppen på det magiskt vackra fjället Hovärken nu blir lätt tillgängligt för alla våra skidåkare, menar VD"

Stolar med plexiglas är jättebra, men det Magiska Fjället är ett kalfjäll där det blåser. De orter som plågar folk med stol utan vindskydd menar att just vindkänsligheten är anledningen varför de inte skaffat. Så den andra 6-stolen blir lite av ett pilotprojekt, man kan alltid hoppas att VD:n får mer rätt än de andra orterna - men skriv helst en rad här så snart ni åkt den nya liften, och särskilt om man slapp avbrott i blåsigt väder.

mangeD
2012-11-19
Den där "Harald W" värkar vara en väldigt trångsynt och dryg person.
Han har med all säkerhet bara varit i Lofsdalen vid ett tillfälle och hans beskrivning stämmer inte alls överens med hur Lofsdalen är och egentligen ser ut.
Jag har hört precis samma sak som "mattiasborg" nämner, med att sjön är reglerad och att man inte får ta hur mycket vatten som helst från sjön utan till en viss nivå. Och man förbrukar självklart den största delen av den mängden innan och i början av säsongen.
Hovärken(Lofsdalen) är ett utav de fjäll med högst fallhöjd i Sverige, det är väl Åre, Kittelfjäll och någon mer ort som har högre. Fjället har något att bjuda på till de flesta och jag tycker att man har utnyttjat fjället bra vad gäller nedfarter. Mr.harald nämner det motsatta vilket jag inte håller med om. Det är väl snarare trevligt att det inte finns pister överallt utan att det finns områden för fin åkning utanför pisten, både uppe på kalfjället och längre ner i skogen (finns några riktigt fina ställen). Men det är klart att är man som Mr.Harald vill man väl enbart ha pistade nedfarter över hela fjället i 10 graders lutning.

Lofsdalen är en fin ort med bra skidåkning och dessutom är det inte så mycket folk här som i vissa andra orter. Vilket kan vara skönt, speciellt när det gäller lössnön som man ofta är ganska ensam om i Lofsdalen. Ingen puderhets direkt..

mattiasborg
2012-03-13
Kommentar till Harald W:s inlägg 2012-03-06
"Trots att det är ont om snö använder man inte sina snökanoner."

Kruxet är tydligen att man inte får ta vatten ur sjön. Minns inte om det är stopp efter ett visst datum eller när man nått ner till en viss nivå på vattnet. Sjön är väl reglerad med nån kraftstation...

Harald W
Harald W (Gäst)
2012-03-06
Har precis haft en lätt sovjet-upplevelse i Lofsdalen. Min reflektion:

De har ett helt ok berg men har inte gjort speciellt mycket av det vad gäller nedfarter.

Liftkapaciteten upp till toppen är extremt låg.

Så fort det blåser lite grann stängs halva liftkapaciteten ner.

Trots att det är ont om snö använder man inte sina snökanoner.

Liftspåren underhålls inte fastän det sticker upp så mycket stenar att man närmast steppar uppför.

I stollliften står liftvakterna och hetsar fram folk så att de inte får åka med sitt sällskap för att fylla stolarna men den har inga singelköer som ju är det perfekta sättet att fylla upp.

Stolliften stannar stup i kvarten.

Överlag känns det som ett ställe som drivs utan intelligens och ambitioner. Beware!!!

makkes
2011-08-15
Har åkt här enda sen jag ställde mig på ett par skidor som liten grabb. Har en stuga här och kan inte ha valt ett bättre ställe, Det är en otroligt skön liten by som har det flesta, Skoter uthyrning, Ica, och trappers (Krog & Restaurang) Nu på senare år har dom ju fått ett slags "Lekland" för barn, Sist men inte minst har dom ju en fin våffel stuga !

Var ju inte så många år sedan dom byte till sittlyft istället för den otroligt långa Ankarlyften vilket är ett stort plus! Sparar tid och energi !

Berget överhuvudtaget är väldigt bra från mina egna åsikter, Finns en backe för alla både för avancerad som nybörjare.
Parken är rätt skön tycker jag finns rätt stora hopp och lite mindre jibbs som man kan leka runt i många fina rails & boxar. Ett plus är att det är inte speciellt mycket folk där så du har en heldel utrymme att träna på vad du nu än ska träna. Otroligt fin natur är det, Om man står på toppen av berget och ser ut så är det otroligt vackert !

Lofsdalen är helt klart en anläggning att rekommendera!

Gurra
Gurra (Gäst)
2011-02-01
Jag måste säga att i Lofsdalen finns allt. Godkända parker branta backar en av de är Rännan som är 47 grader! Här finns även enkla backar och barnområde.Kommer du för att köra fort passar det. Kommer du för att njuta och ta det lite lungt är det perfektEnda minus är att liften stannar.

Magnus
Magnus (Gäst)
2009-04-07
Mitt första besök i Lofsdalen V14 2009.

Kan inte säga anat än att mina upplevelser var positiva. Bodde i lofsens fjällby 50 meter från pisten. ;-) Vi hade tur med vädret så anläggningen visade sig fån sin ljusaste sida. Backarna var välpreparerade och höll bra trots sol och massor med plusgrader. Jag tyvker att åkningen var varierad och hade många olika utmaningar att erbjuda. Hade med mig svärsonen som aldrig stått på ett par slalomskidor tidigare. Det var lätt att hitta repor som passade honom och han utvecklades snabbt. Han gick från att ploga i barnbacken till att svänga på paralella skidor i röd backe på 4 skiddagar.

Stugområdet som har några år på nacken var lite sliten men allt var helt OK. Utsikten var underbar vilket gav några extra plus i kanten. Helhetsintrycket är bra backatr och utmaningar för alla, välpreparerat, inga liftköer och trevliga liftvakter. Kanske inte ett ställe föra att ha party på men åker man till för att åka skidor så kan jag verkligen rekomendera Lofsdalen. Personalen på Karins Sportbod var mycket trevliga

//magnus

b-jay86
2009-03-16
Lofsdalen.
PLUS: inga köer, omväxlande backar, bra offpist om man hittar rätt ställen :)
bra skoterleder om man vill testa det nån dag.

MINUS: måste ha med egen ved om man vill grilla korv.
liftarna stannar ofta, sådär kvalitet på hoppen i parken.

Var första gången jag var där och fick två dagar med underbart väder. Gillade att det inte var fullt med 08:or som inte fattar nåt. soft ställe jag gärna besöker igen