Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
Björn P
Björn P (Gäst)
2015-10-02
Lofsdalen är helt klart det bästa alternativ om man vill åka skidor och umgås med familj och vänner. Nu finns även en 6-stolslift med vindskydd till toppen. Och i december kommer Skybar på toppen vara färdigbyggt. Toaletter finns vid Restaurang Hovärken intill Lången Express och i värmestugan.

+ Skidbackar för alla
+ Barn vänligt
+ Korta liftkö
+ Dom satsar på anläggningen (Förra året en ny 6stolllift till toppen och i år Europas högst belägna whiskylager kombinerat med Skybar på toppen)
+ 3st Parker för barn och vuxna

FredrikCarlbom
2015-01-05
Det är en liten svensk skidort med allt vad det innebär. Skulle jämföra den med Branäs, Idre, Hovfjället. Backarna är inte lika svåra som påstås och snörapporten är VÄLDIGT optimistisk, den kanske stämde till en början men efter flera dagars töande när stenar börjar sticka fram så stod den kvar på 35cm.

Liftsystemet fungerade bra och stolsliften på toppen var bara stängd när det blåste väldigt mycket.

IT-Milan
2014-04-08
Fallhöjd, lyxig express-stol, ambitioner - och växtvärk...
Vad var det jag sa (nedan) om plexi-kåpa med vindfång på express-stolar. Åkte där nu i helgen (vårvinter, mest sol), av 3 dgr hade Toppen Express 2 dagar öppet och 1 hel dag stängt (20 m/s i byarna vid toppen på morgonen, men efter lunch bara 8 - och stängt ändå, alla stolarna i garaget). Pistningen lite blandad, vissa backar jättebra, men ett par pister vid toppen mest "kul off-pist".

Någon bör se till att koordinera stället. Det finns f n 3 receptioner. Och alla stänger FÖR tidigt (för weekendbesökare...) Jag betalade i byn, men fick hämta liftkortet mm uppe i skidboden. Osv.

Enl. webben var allt öppet varje dag men i verkligheten 2 bygelliftar ständigt stängda, plus naturligtvis Poma-liften de dagar Toppen Express fungerar. Den dubbelsvarta backen (pistnr 18) snöfri och stängd. De får bara en svag 4:a den här gången, trots att utsikten mot norska Rondane och Jämtlands fjällvärld, plus fallhöjden, plus prisvärdhet, plus nya Toppen Express var alla enastående.

mangeD
2014-03-20 (Ändrad: 2014-03-21)
Jag var uppe under förra helgen, 13-16 mars och angående det "IT-MILAN" nämnde om den nya stolsliften som ett "pilotprojekt" så var det inga problem alls. Det blåste på rejält under fredagseftermiddagen och hela lördagen men liften gick hela tiden. Man märkte dessutom knappt av att det blåste så rejält med vindkåpan nerfälld! En riktigt bra investering med andra ord!
Sedan så har dom ju kvar en av de gamla och slitna knappliftarna ifall det skulle vara så att de inte skulle kunna köra nya liften..
Betyg; 4 (ang nya liften)

Lars Eriksson
Lars Eriksson (Gäst)
2014-01-31
Perfekta förhållanden, oavsett om man är ute efter manchester i pisterna eller en meter pudersnö i terrängen. Bäst hittills!

IT-Milan
2013-10-14
Visst blir man skidnödig när man läser på deras hemsida (just nu i oktober inte alls lika seeeg som förr):
"6-stolsliften som blir Lofsdalens andra 6-stolslift är extra vindsäkrad för maximal komfort och vindskydd. Liften börjar byggas i juni månad och ska vara klar att tas i bruk till vintern 2013. Glädjande är att toppen på det magiskt vackra fjället Hovärken nu blir lätt tillgängligt för alla våra skidåkare, menar VD"

Stolar med plexiglas är jättebra, men det Magiska Fjället är ett kalfjäll där det blåser. De orter som plågar folk med stol utan vindskydd menar att just vindkänsligheten är anledningen varför de inte skaffat. Så den andra 6-stolen blir lite av ett pilotprojekt, man kan alltid hoppas att VD:n får mer rätt än de andra orterna - men skriv helst en rad här så snart ni åkt den nya liften, och särskilt om man slapp avbrott i blåsigt väder.

mangeD
2012-11-19
Den där "Harald W" värkar vara en väldigt trångsynt och dryg person.
Han har med all säkerhet bara varit i Lofsdalen vid ett tillfälle och hans beskrivning stämmer inte alls överens med hur Lofsdalen är och egentligen ser ut.
Jag har hört precis samma sak som "mattiasborg" nämner, med att sjön är reglerad och att man inte får ta hur mycket vatten som helst från sjön utan till en viss nivå. Och man förbrukar självklart den största delen av den mängden innan och i början av säsongen.
Hovärken(Lofsdalen) är ett utav de fjäll med högst fallhöjd i Sverige, det är väl Åre, Kittelfjäll och någon mer ort som har högre. Fjället har något att bjuda på till de flesta och jag tycker att man har utnyttjat fjället bra vad gäller nedfarter. Mr.harald nämner det motsatta vilket jag inte håller med om. Det är väl snarare trevligt att det inte finns pister överallt utan att det finns områden för fin åkning utanför pisten, både uppe på kalfjället och längre ner i skogen (finns några riktigt fina ställen). Men det är klart att är man som Mr.Harald vill man väl enbart ha pistade nedfarter över hela fjället i 10 graders lutning.

Lofsdalen är en fin ort med bra skidåkning och dessutom är det inte så mycket folk här som i vissa andra orter. Vilket kan vara skönt, speciellt när det gäller lössnön som man ofta är ganska ensam om i Lofsdalen. Ingen puderhets direkt..

mattiasborg
2012-03-13
Kommentar till Harald W:s inlägg 2012-03-06
"Trots att det är ont om snö använder man inte sina snökanoner."

Kruxet är tydligen att man inte får ta vatten ur sjön. Minns inte om det är stopp efter ett visst datum eller när man nått ner till en viss nivå på vattnet. Sjön är väl reglerad med nån kraftstation...

Harald W
Harald W (Gäst)
2012-03-06
Har precis haft en lätt sovjet-upplevelse i Lofsdalen. Min reflektion:

De har ett helt ok berg men har inte gjort speciellt mycket av det vad gäller nedfarter.

Liftkapaciteten upp till toppen är extremt låg.

Så fort det blåser lite grann stängs halva liftkapaciteten ner.

Trots att det är ont om snö använder man inte sina snökanoner.

Liftspåren underhålls inte fastän det sticker upp så mycket stenar att man närmast steppar uppför.

I stollliften står liftvakterna och hetsar fram folk så att de inte får åka med sitt sällskap för att fylla stolarna men den har inga singelköer som ju är det perfekta sättet att fylla upp.

Stolliften stannar stup i kvarten.

Överlag känns det som ett ställe som drivs utan intelligens och ambitioner. Beware!!!

2011-08-15
Har åkt här enda sen jag ställde mig på ett par skidor som liten grabb. Har en stuga här och kan inte ha valt ett bättre ställe, Det är en otroligt skön liten by som har det flesta, Skoter uthyrning, Ica, och trappers (Krog & Restaurang) Nu på senare år har dom ju fått ett slags "Lekland" för barn, Sist men inte minst har dom ju en fin våffel stuga !

Var ju inte så många år sedan dom byte till sittlyft istället för den otroligt långa Ankarlyften vilket är ett stort plus! Sparar tid och energi !

Berget överhuvudtaget är väldigt bra från mina egna åsikter, Finns en backe för alla både för avancerad som nybörjare.
Parken är rätt skön tycker jag finns rätt stora hopp och lite mindre jibbs som man kan leka runt i många fina rails & boxar. Ett plus är att det är inte speciellt mycket folk där så du har en heldel utrymme att träna på vad du nu än ska träna. Otroligt fin natur är det, Om man står på toppen av berget och ser ut så är det otroligt vackert !

Lofsdalen är helt klart en anläggning att rekommendera!