Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
LKP
LKP (Gäst)
2008-05-22
Kan inte låta bli att kommentera din kommentar Magnus 764. Har själv varit i Lofsdalen cirka tio år nu varje vinter. Är främst längdåkare men åker en hel del utför. Tror man måste hålla isär potentialen i backen och det befintliga utbudet. En.igt min mening finns det ingen vinterort i Sverige som kan mäta sig med utbudet av längd, skoter och alpint på så begränsad yta. Allt är otroligt lätttillgängligt. Däremot finns det väldigt mycket att önska när det gäller backar. Fullt utbyggd är Hoverken ett otroligt berg. De bästa backarna på nordostsidan är ännu inte exploaterade och det är otroligt viktigt att de byggs ut fortast möjligt. Lofsdalen har i år gynnats av att många vill se ngt nytt. Risken är att dessa nykomna gäster försvinner när de märker att det inte skapas nya backar. Brutalbranta backar finns i form av rännan och offpist åt ost. Lofsdalen håller dock inte för en veckas åkning med nuvarande pistutbud. Börja bygg ut genast så att gäster och nyblivna stugägare känner att de gjort rätt val.

Qaktuz
2008-05-09
LOFSDALEN ÄGER!

lofsdalen är väldigt skönt nu när dom börjar satsa så hårt på anläggningen.

1, parken har blivit mycket mycket bättre.
2, nya liften har kommit upp.
3, fjällhottellet har öppnat
4, ska börja bygga fler backar på berget
5, man kommer kunna cykla downhill ner för berget på sommaren tack vare sittliften

ända negativa är att de är för lite för mycket anpassat för barn.

man kan göra mycket andra saker också såsom skotersafari o längåkning.

magnus764
2008-05-09
Jag besökte Lofsdalen på sportlovet (v7) förra året. Det levde verkligen inte upp till förväntningarna. På deras hemsida står det t ex "från nybörjarplatt till brutalbrant." Jag hade väldigt svårt att hitta det BRUTALBRANTA. Parken var inte heller särskilt bra, liten och få element, men de ska ju tydligen ha ändrat på det till säsongen 08.

+Lite folk = korta liftköer
+Flera bra ställen med skogsåkning om man letar lite.

-Flacka backar (Det var inte ovanligt att man fick staka)
-När liftarna har stängt finns det nästan ingenting att göra.

Jag upplevde att de som jobbade med anläggningen var rätt så slö. Det gick inte direkt snabbt för dem att öppna nya backar.

Avslutningsvis kan jag bara säga att det är ett väldigt bra ställe för barnfamiljer och nybörjare.

Adam_Forsberg
2008-02-28
Lofsdalen bjuder på det mesta när det gäller skidåkning men det jag är ute efter är parken och det var inte den bästa jag har åkt i men å ena sidan var den inte helt klar när jag var där. om den blir så som den ska vara enligt ritningen så kommer den nog vara grym. dem har fått nya rails för i år och dem var riktigt sköna.

Off-pist delen åka jag inte heller så mycket i men det jag åkte var bra och riktigt rolig. Det finns inte så mycket off-pist men det gör inget.

Om man gillar att bara glida runt och steka i solen så finns det mycket fina backar som är nypisttade varje dag.

Det finns ett svindyrt ställe att äta på och det är after skin och de som jobbar där är riktigt trevliga och sen finns det ett annat ställe för lunch och fika men det är inte så trevlig miljö men man ska ju bara bli mätt.

Jag skulle säga att det är ett familje ställe som mär trevligt med sittstolslift:D!

JohanOeberg
2008-02-14
Var där med två polare en Sönd-Torsd v.6. Vi bodde på den senaste längan av Fjällterassen. Roligt att bo så pass nära backen, det inte tanten i bokningen berättade var att kåken inte var riktigt färdig (sladdar hängandes utifrån väggarna med eltejp, gipsspån i sovrummen osv.) men det basic fanns ju, men det kunde de ju säga...

Väl på skidorna blev jag imponerad av att de smällt upp en 6stolslift. Mycket skönt. Tyvär så stannade den 2-6 gånger varje transport upp. Så jävla irriterande. De förklarade sig med att den stannar automatiskt när nån kom emot portarna som öppnas och stängs för att släppa fram folk. Hur kasst är inte det?!?! I sälen har de exakt samma system, men i sälen stannade den lika mycket på en vecka som den gjorde på två tre transporter i Lofsdalen... Jag gav föslaget till att dra ut säkringen för avkänningsmekanismen så man slipper det, men det nappade de inte på =( Speciellt jobbigt var det för min polare som var höjdrädd då liften stannade tvärt och gungade ett par meter upp och ner =).

Lofsdalen är ett fint område med ganska lite människor i backarna. Iaf i "mellandagarna", vilket är kalasskönt. Bra fallhöjd (492 m) men det märks tyvär inte då man måste byta lift till den där knappliften (toppenliften) med för små knappar för att komma till toppen. Detta gör att det inte blir någon större skillnad från tex sälens backar.

Jag gillar för övrigt att åka lite "semi offpist" utanför backarna. Det är nästan omöjligt i Lofsdalen som jag kände det då det är aldeless för tät vegetation och ganska flakt.

Utelivet är ju inget att hurra speciellt högt för heller. Tuppen, Trapper och Fjällhotellet... Men visst. Är man där för skidåkningen så kan man lika gärna sitta hemma och dricka öl.

Trevlig personal, önskar dock att de hade styrt upp eldningsplatser lite bättre...

Aja. Åk dit om du har vägarna förbi. Men förvänta dig inget Chamonix heller.

Emelie
Emelie (Gäst)
2008-02-14
Vi har stuga i Lofsdalen, åker skidor där så ofta det går. Är en rätt bra skidåkare.
Det är underbart, trots att vi varit i Lofsdalen så mycket, känns det aldrig tråkigt. Det är skönt med det naturliga lugnet och avsaknaden av dryga sthlm-are. Som Åre eller Sälen kan erbjuda.

På plus sidan:
- Lite folk i backarna
- Skidsystem som passar alla
- Mycket aktiviteter utanför backarna (inte supa skallen av sig och festa)
- Lagom långt för dagsutflykter till annan bra skidåkning
- Bra service i BYN
- Bra sportbod, med mycket kunnig personal
- Barnvänligt

På minus sidan:
- Lite för få backar, önskar fler, men det kommer har jag hört
- Ibland lite för lugnt

Det finns det mesta här och nu när fjällhotellet har öppnat igen, så bir det nog mer satsningar på åkningen och aktiviteter utanför backen. MEN jag ÖNSKAR att det bara ska bli l i t e mer folk, det får inte bli för många då försvinner nog charmen och lugnet.

Åk hit för en schysst vecka eller 2 ta med dig lite kompisar, och utnyttja backar och friluftsliv och känn den totala avslappningen.

AndreasSahlin
2007-11-27
Det är ett plus att hotellet öppnade igen, men det är ju inge fel på trapper häller haha.

Och det var nice med den nya liften, är stugägare där uppe men har inte varit där så mycket på grund av att parken har varit så pass dålig gämförelsevis med andra orter I sverige, bor I gävle, och som parkåkning har varit högsta prioritet så har jag lika gärna kunnat va hemma I stan och kört I kungsberget, och rest till Åre då och då, eller sälen.
Men det är roligt att se att dom har ryckt upp sig varge år, synd bara att dom skulle kunna göra så mycket mer men har inte gjort det, tillex utbilda pistamaskinsförarna att bygga hopp rails och hålla shapen I parken på topp.

Tycker dom borde anställa några park rangers som enbart jobbar med att styra upp parken där, möjligheterna finns, verkar bara vara viljan som saknas, kanske okså snacka med lite snowboard eller skid märken och försöka styra till några events där och marknadsföra sig på så vis och sätta Lofsdalen på kartan för alla park råttor okså.
En bra park är ett måste I dag, vi var och snackade med chefen där en gång förut, och då bortförklarade han sig med att lofsdalen var en familje ort och behövde ingen park. . . men, som park åkning har blivit en sån stor fluga så vill ju till och med kidsen till orter som har park I dag.
Och vilka hängde inte med morsan och farsan till fjällen när dom var upp till 15-16+.

(en gäst)
(en gäst) (Gäst)
2007-10-10
Jag har varit i lofsdalen fyra gånger. Jag kommer åk hit många gånger. det finns många roliga nedfarter och riktigt fin utsikt. Finns inte mycket efter skidåkningen men när hotellet öppnar igen blir det kanske mer fart.
lofsdalen äger;)

(Gäst)
2007-10-08
lofsdalen är ett bra ställe för alla slags av åkare. Backarna är bra preparerade och breda, det kan bli bättre men som det är nu så är det ett sjukt bra ställe. Kommer att åka hit många gånger.

Ronja!
Ronja! (Gäst)
2007-08-24
finns inget som är så underbart som lofsdalen.
villka satsninger dom har gjort!! o nu till vintern öppnar Fjällhotellet som efter många år har stått tomt.. hoppas de går bra!! (tvekar inte en sekund på att de går bra!)
riktigt roligit att de har börjat så mkt ungdommar igen oxå!

den gamla ankarlifter är på väg att sättas upp i sommar.. den kommer gå genom parken o brevid skicrossbanan.. så nu slipper man åka hela sittliften upp om man ska till parken..!! stort PLUS!!!

om ca 3 år så komer förmodligen de bli backar på baksidan av hoverken oxå!! så ni ser, vilka satsningar de blir i BYN!!

ja är själv bybo och har bott här i hela mitt liv. ja kan säga så mkt som att ja är inte sugen på att flytta här ifrån!! spec inte nu när de byggs o händer så mkt i byn..!!