Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
Wezi
2004-12-20 (Ändrad: 2006-09-14)
Jag har varit i Lofsdalen de senaste 10 åren och upppskattar backarna men när man väl vill börja att hoppa kommer man till lofsdalens bristpunkt eftersom funparken är ganska dålig, jag undrar om det är någon som vet någon om hur den kommer se ut i år, skirv i min gb =)

men helt enkelt ett mycket bra ställe även fast funparken är ett minus men det fungerar.

Rapiernet
2004-12-18
Mina farföräldrar hade en stuga i Lofsdalen under många härliga år.
Berget har en otrolig potential att bli något riktigt bra, synd bara att intresset inte finns från ägarena (pengar?) att bygga ut den lilla hålan.
Ofta backar som är avstängda, vilket är synd, men de backar som finns tycker jag är klockrena.
Att bygga ut både på fjället och nere vid byn vore ett utmärkt beslut. Då skulle Lofsdalen kunna vara med och tävla i Vemdalens klass.

Wasteman
2004-02-26
Lofsdalen har alltid varit ett andra hem för mig. Började min alpina karriär där 1980. Eftersom släktingar har stuga en bit utanför byn har jag varit där med jämna mellanrum sen dess.
Fantastisk skidåkning när snötillgången är tillräcklig, medioker när den inte är det. Förr var det mycket dålig preparering av backarna men det har lyckligtvis blivit något bättre med åren. Pröva gärna offpist-hanget "Palles Röj" som fått namn efter min släkting! Hell of a ride...
Det är svårt att hitta mer natursköna pister i Sverige. Att stå på Hovärkens topp och spana ut över fjällvärlden innan åket är en otrolig upplevelse.
Den skönaste backen "Lofsen" som låg bortanför den lite avsides "Tvären" är tyvärr borta sen början på nittiotalet.
Stor nackdel är att det bara är ankar- och knappliftar. Låååånga är dom också...
Nattlivet är inget att skriva hem om direkt. Är party en viktig del av ens skidresa så ska man nog åka nån annanstans.
Vesseltur till våffelstugan rekommenderas starkt av alla som prövat. Ska testa nästa år

Mr_Goose
2004-02-16
Lofsdalen är inte det bästa i Sverige (långt ifrån) men ändå skidorten i mitt hjärta. Lofsdalen är ett ställe med potential som tyvärr somnade in i mitten av 90-talet och som sovit sedan dess. Vid mycket snö finns bra offpist men det ska till gärna 90cm. Utsikten från Hovärkens topp är fantastisk. Saloon Trapper i byn serverar god renskav med potatismos, Karins sportbod är helt ok och jag kan rekommendera en dag på skoter till våffelstugan och vidare upp på kalfjället på andra sidan sjön Lofsen. Dock verkar den där hasch rökaren till chef som nämdes i tidigare recension vara kvar, var uppe i veckan som gick och minst 4 backar var stängda av ren lathet och pipen var ett skämt. Hemsidan är även den under all kritik.

falkenN
2004-01-27 (Ändrad: 2008-11-25)
Lofsdalen e helt ok, har åkt där ända sedan jag var liten. pga släkt där uppe.


+

-Nya liften:D
-Bättre Park
-Fjällhottelet har öppnat igen
-bra service på Karins

_

-inte så mkt men de är väl att det kan vara lite mkt barnfamiljer ibland.

j-apelgren
2004-01-22
Lofsdalen är riktigt underskattat.. Det är ett underbart ställe med en jättebra skidåkning.. Min familj har stuga där, vilket har gjort att jag åkt där sen jag var riktigt liten. Jag har besökt flera andra skidorter, men jag tycker fortfarande Lofsdalen är bäst.
Underbar offpiståkning (spcielt på baksidan, men då får man gå ca. 100 meter och det är hyfsat brant där, men de e såklart bara roligt).
Dom har även sjysst snowpark i lofsdalen!!

Jag rekomenderar värkligen Lofsdalen! Ett alround-ställe med kanonfina pister, härlig offpiståknig och bra snowpark!

Free-da
2003-11-18
Hmmm..:) Lofsdalen i mitt hjärta. Varit där sedan jag var 4 år! Dock inte de senaste 2. skiitrolig offpist även i söderläge om man känner sig leksugen, armhålsdjupa flodrännor att svischa fram i till exempel.. känns som tv-spel :D Bra skoteråkning också, på Lofssjön spricker isen och blir till ramper som man kan flyga på. Mycket bra skidbod, underbara människor. Mysig våffelstuga med de bästa våfflorna och utsikt över Hovärken. En pärla.

cerro
2003-03-11
Håller helt och hållet med daniel om att man åker hellre till lofsdalen än till åre. mycket bättre. när ja var där vecka 16 förra året var det lite lite snö i 2 av de svarta backarna och i funparken annars var det jättebra. hoppen var lite uppkörda då men om man åker dit innan vecka 16 är det de perfekta stället.

kofflan
2003-02-14
Jooooo!
Lofsdalen är helt Ok om man ser till att det ligger i mitten av vårt rike ! fick ett par feta åkdagar när jag var där över nyår. Fick osså några hääärliga brudar att älskoga me. kan inte klaga med andra ord !

bralanda-dh
2003-01-29
Ett klart underskattat och lite anonymt ställe.