Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
Gurra
Gurra (Gäst)
2011-02-01
Jag måste säga att i Lofsdalen finns allt. Godkända parker branta backar en av de är Rännan som är 47 grader! Här finns även enkla backar och barnområde.Kommer du för att köra fort passar det. Kommer du för att njuta och ta det lite lungt är det perfektEnda minus är att liften stannar.

Magnus
Magnus (Gäst)
2009-04-07
Mitt första besök i Lofsdalen V14 2009.

Kan inte säga anat än att mina upplevelser var positiva. Bodde i lofsens fjällby 50 meter från pisten. ;-) Vi hade tur med vädret så anläggningen visade sig fån sin ljusaste sida. Backarna var välpreparerade och höll bra trots sol och massor med plusgrader. Jag tyvker att åkningen var varierad och hade många olika utmaningar att erbjuda. Hade med mig svärsonen som aldrig stått på ett par slalomskidor tidigare. Det var lätt att hitta repor som passade honom och han utvecklades snabbt. Han gick från att ploga i barnbacken till att svänga på paralella skidor i röd backe på 4 skiddagar.

Stugområdet som har några år på nacken var lite sliten men allt var helt OK. Utsikten var underbar vilket gav några extra plus i kanten. Helhetsintrycket är bra backatr och utmaningar för alla, välpreparerat, inga liftköer och trevliga liftvakter. Kanske inte ett ställe föra att ha party på men åker man till för att åka skidor så kan jag verkligen rekomendera Lofsdalen. Personalen på Karins Sportbod var mycket trevliga

//magnus

b-jay86
2009-03-16
Lofsdalen.
PLUS: inga köer, omväxlande backar, bra offpist om man hittar rätt ställen :)
bra skoterleder om man vill testa det nån dag.

MINUS: måste ha med egen ved om man vill grilla korv.
liftarna stannar ofta, sådär kvalitet på hoppen i parken.

Var första gången jag var där och fick två dagar med underbart väder. Gillade att det inte var fullt med 08:or som inte fattar nåt. soft ställe jag gärna besöker igen

Vile
2009-02-22
Har varit där 2 år i rad och tycker faktiskt att det är riktigt bra, det mesta ialla fall.

PLUS:
Lite folk.
Bra och rolig offpist.
Backar i alla svårighetsgrader.
Rail för både nybörjare och väldigt bra åkare.

MINUS:
Hoppen har varit jättedåliga båda gångerna vi var där, specielt andra gången!
Liftarna stannar ofta.

gbg
gbg (Gäst)
2009-02-11
har varit i lofsdalen 4 gånger och tycker det är ett riktigt bra ställe.inte långa liftköer utan lungt och skönt.offpisten är bra om man gillar att åka bland täta björkar.hyfsat urval av pistre men baksidan slår allt.

+lungt och skönt.snösäkert

-sittliften stannar typ 1000 gånger.!!

lp91
2009-02-11
måste kommentera ditt inlägg adam_forsberg; "Det finns inte så mycket off-pist men det gör inget.
". Offpist finns det visst mkt av i lofsdalen, hela baksidan är full av öppna vidder så det är bara att åka! ;)

KireR
2009-02-10
Allsedan Jormans dagar har vi väntat på att baksidan ska byggas ut. Bowlen ner mot Glötdalen bjuder på fin skidåkning och man kan välja linje utifrån egen förmåga. Så det låter ju hoppfullt att markträtan är löst. Låt oss nu hopas att man sätter en intelligent lift-/pistdesigner på att utveckla området och utnyttja hela fallhöjden från topp till dal. Gärna en (stol-)lift hela vägen upp till radiomasten, kanske en eller två pister och resten offpist.

Gäst
Gäst (Gäst)
2008-07-28
Vacker miljö och skapligt långa åk från toppen. Vid senaste besöket snöade det väldigt mycket vilket gjorde att den brantare men lite steniga övre delen (kalfjäll/björkskog) var fantastisk fin. De nedre delarna av pisterna är tokigt flacka (som ofta i Sverige).

Plus:
Inte mycket folk - större utrymme
Snösäkert (för att vara 2008)
Fina längdspår
Vacker natur
Fint boende

Minus:
Inte mycket folk - lugnt på kvällarna (överspelat för min del)
Stor andel töntiga folk som tror att det är sportigt att åka jättesnabbt och bullra och lukta avgaser (med skoter) gör att känslan av fridfullhet och vacker miljö ibland slås bort.
Liftarna står still ofta.

(Gäst)
2008-07-28
Då måste jag tydligen kommentera Oskaaar, som enligt sig själv är insatt, men som i detta fall har fel.
Marktivsten på baksidan är löst, så det finns all möjlighet för att exploatera däråt.
Däremot kommer det nog inför nästa säsong satsas på annat, innan utbyggnad sker där.

Oskaaar
2008-05-22
Jag måste kommentera din kommentar isf... verkar inte som du är speciellt insatt i lofsdalen. Har pågått en tvist om marken bakom hoverken för att kunna bygga backar där i nånstans runt 25 år, det är därför det inte byggs.. Massa som äger en liten bit mark var där, och det är en såvitt som jag vet som vägrar sälja sin lilla bit