Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
magnus764
2008-05-09
Jag besökte Lofsdalen på sportlovet (v7) förra året. Det levde verkligen inte upp till förväntningarna. På deras hemsida står det t ex "från nybörjarplatt till brutalbrant." Jag hade väldigt svårt att hitta det BRUTALBRANTA. Parken var inte heller särskilt bra, liten och få element, men de ska ju tydligen ha ändrat på det till säsongen 08.

+Lite folk = korta liftköer
+Flera bra ställen med skogsåkning om man letar lite.

-Flacka backar (Det var inte ovanligt att man fick staka)
-När liftarna har stängt finns det nästan ingenting att göra.

Jag upplevde att de som jobbade med anläggningen var rätt så slö. Det gick inte direkt snabbt för dem att öppna nya backar.

Avslutningsvis kan jag bara säga att det är ett väldigt bra ställe för barnfamiljer och nybörjare.

Adam_Forsberg
2008-02-28
Lofsdalen bjuder på det mesta när det gäller skidåkning men det jag är ute efter är parken och det var inte den bästa jag har åkt i men å ena sidan var den inte helt klar när jag var där. om den blir så som den ska vara enligt ritningen så kommer den nog vara grym. dem har fått nya rails för i år och dem var riktigt sköna.

Off-pist delen åka jag inte heller så mycket i men det jag åkte var bra och riktigt rolig. Det finns inte så mycket off-pist men det gör inget.

Om man gillar att bara glida runt och steka i solen så finns det mycket fina backar som är nypisttade varje dag.

Det finns ett svindyrt ställe att äta på och det är after skin och de som jobbar där är riktigt trevliga och sen finns det ett annat ställe för lunch och fika men det är inte så trevlig miljö men man ska ju bara bli mätt.

Jag skulle säga att det är ett familje ställe som mär trevligt med sittstolslift:D!

JohanOeberg
2008-02-14
Var där med två polare en Sönd-Torsd v.6. Vi bodde på den senaste längan av Fjällterassen. Roligt att bo så pass nära backen, det inte tanten i bokningen berättade var att kåken inte var riktigt färdig (sladdar hängandes utifrån väggarna med eltejp, gipsspån i sovrummen osv.) men det basic fanns ju, men det kunde de ju säga...

Väl på skidorna blev jag imponerad av att de smällt upp en 6stolslift. Mycket skönt. Tyvär så stannade den 2-6 gånger varje transport upp. Så jävla irriterande. De förklarade sig med att den stannar automatiskt när nån kom emot portarna som öppnas och stängs för att släppa fram folk. Hur kasst är inte det?!?! I sälen har de exakt samma system, men i sälen stannade den lika mycket på en vecka som den gjorde på två tre transporter i Lofsdalen... Jag gav föslaget till att dra ut säkringen för avkänningsmekanismen så man slipper det, men det nappade de inte på =( Speciellt jobbigt var det för min polare som var höjdrädd då liften stannade tvärt och gungade ett par meter upp och ner =).

Lofsdalen är ett fint område med ganska lite människor i backarna. Iaf i "mellandagarna", vilket är kalasskönt. Bra fallhöjd (492 m) men det märks tyvär inte då man måste byta lift till den där knappliften (toppenliften) med för små knappar för att komma till toppen. Detta gör att det inte blir någon större skillnad från tex sälens backar.

Jag gillar för övrigt att åka lite "semi offpist" utanför backarna. Det är nästan omöjligt i Lofsdalen som jag kände det då det är aldeless för tät vegetation och ganska flakt.

Utelivet är ju inget att hurra speciellt högt för heller. Tuppen, Trapper och Fjällhotellet... Men visst. Är man där för skidåkningen så kan man lika gärna sitta hemma och dricka öl.

Trevlig personal, önskar dock att de hade styrt upp eldningsplatser lite bättre...

Aja. Åk dit om du har vägarna förbi. Men förvänta dig inget Chamonix heller.

Emelie
Emelie (Gäst)
2008-02-14
Vi har stuga i Lofsdalen, åker skidor där så ofta det går. Är en rätt bra skidåkare.
Det är underbart, trots att vi varit i Lofsdalen så mycket, känns det aldrig tråkigt. Det är skönt med det naturliga lugnet och avsaknaden av dryga sthlm-are. Som Åre eller Sälen kan erbjuda.

På plus sidan:
- Lite folk i backarna
- Skidsystem som passar alla
- Mycket aktiviteter utanför backarna (inte supa skallen av sig och festa)
- Lagom långt för dagsutflykter till annan bra skidåkning
- Bra service i BYN
- Bra sportbod, med mycket kunnig personal
- Barnvänligt

På minus sidan:
- Lite för få backar, önskar fler, men det kommer har jag hört
- Ibland lite för lugnt

Det finns det mesta här och nu när fjällhotellet har öppnat igen, så bir det nog mer satsningar på åkningen och aktiviteter utanför backen. MEN jag ÖNSKAR att det bara ska bli l i t e mer folk, det får inte bli för många då försvinner nog charmen och lugnet.

Åk hit för en schysst vecka eller 2 ta med dig lite kompisar, och utnyttja backar och friluftsliv och känn den totala avslappningen.

AndreasSahlin
2007-11-27
Det är ett plus att hotellet öppnade igen, men det är ju inge fel på trapper häller haha.

Och det var nice med den nya liften, är stugägare där uppe men har inte varit där så mycket på grund av att parken har varit så pass dålig gämförelsevis med andra orter I sverige, bor I gävle, och som parkåkning har varit högsta prioritet så har jag lika gärna kunnat va hemma I stan och kört I kungsberget, och rest till Åre då och då, eller sälen.
Men det är roligt att se att dom har ryckt upp sig varge år, synd bara att dom skulle kunna göra så mycket mer men har inte gjort det, tillex utbilda pistamaskinsförarna att bygga hopp rails och hålla shapen I parken på topp.

Tycker dom borde anställa några park rangers som enbart jobbar med att styra upp parken där, möjligheterna finns, verkar bara vara viljan som saknas, kanske okså snacka med lite snowboard eller skid märken och försöka styra till några events där och marknadsföra sig på så vis och sätta Lofsdalen på kartan för alla park råttor okså.
En bra park är ett måste I dag, vi var och snackade med chefen där en gång förut, och då bortförklarade han sig med att lofsdalen var en familje ort och behövde ingen park. . . men, som park åkning har blivit en sån stor fluga så vill ju till och med kidsen till orter som har park I dag.
Och vilka hängde inte med morsan och farsan till fjällen när dom var upp till 15-16+.

(en gäst)
(en gäst) (Gäst)
2007-10-10
Jag har varit i lofsdalen fyra gånger. Jag kommer åk hit många gånger. det finns många roliga nedfarter och riktigt fin utsikt. Finns inte mycket efter skidåkningen men när hotellet öppnar igen blir det kanske mer fart.
lofsdalen äger;)

(Gäst)
2007-10-08
lofsdalen är ett bra ställe för alla slags av åkare. Backarna är bra preparerade och breda, det kan bli bättre men som det är nu så är det ett sjukt bra ställe. Kommer att åka hit många gånger.

Ronja!
Ronja! (Gäst)
2007-08-24
finns inget som är så underbart som lofsdalen.
villka satsninger dom har gjort!! o nu till vintern öppnar Fjällhotellet som efter många år har stått tomt.. hoppas de går bra!! (tvekar inte en sekund på att de går bra!)
riktigt roligit att de har börjat så mkt ungdommar igen oxå!

den gamla ankarlifter är på väg att sättas upp i sommar.. den kommer gå genom parken o brevid skicrossbanan.. så nu slipper man åka hela sittliften upp om man ska till parken..!! stort PLUS!!!

om ca 3 år så komer förmodligen de bli backar på baksidan av hoverken oxå!! så ni ser, vilka satsningar de blir i BYN!!

ja är själv bybo och har bott här i hela mitt liv. ja kan säga så mkt som att ja är inte sugen på att flytta här ifrån!! spec inte nu när de byggs o händer så mkt i byn..!!

Mahalo
2007-05-30
Sedan nyår (omk) står nu en stolt och stor sex-stolslift på marken där de gamla släpliftarna en gång stod, ett stort plus. Äntligen!

Funparken har blivit bättre med nyare design, nyare hopp och nyare rails! Det hela börjar kännas mer proffsigt än tidigare! För övrigt har även en skicross bana öppnats (t,h om hoppbacken) den håller hyfsat skick men kommer garanterat uppgraderas till nästa säsong!
Lofsdalen är på extrem frammarsch och jag hoppas att alla ni andra hjälper till och precis som jag stöttar deras nytända engagemang, så att det också består till senare!

Vart skall man slå upp de gamla ankarliftarna t.ex.?
Kanske kommer fler backar att öppnas? Kanske baksidan?
vore kul med kitekurser också!

Länge leve Lofsdalen – fortsätt utveckla och förnya!

Lofsdalen får 4 i betyg av 5. Det finns mycket bättre men Lofsdalen har sin speciella charm, många varierade möjlighter bäddar för fina upplevelser! stora + kommer med den nya utvecklingen fler plus tillkommer om den fortsätter!!!

§jw

Bake60
2007-01-04
Härliga Härjedalen... jag har varit i lofsdalen 5 gånger. Både med och utan barn. Stället är generellt helt ok vad gäller skidåkning. Pisterna är oftast i bra kondition, och relativt glest populerade (du slipper köa nedför i alla fall). Det finns skapliga offpistmöjligheter när det är mycket snö, dina sidor tar mycket stryck om du åker på klapperstensfälten utan snö. Björkarna börjar ta mycket plats så du måste kunna åka realtivt bra för att åka offpist till vänster om Toppen. Palles röj är en mycket härlig repa (samma här skall vara mycket snö).

Dåligt med toaletter i backen, kan bli problem med små barn!!

Värmestugan byggd av gamla byggbodar, riktigt usel standard. Dyrt och tråkigt!

Skidskolan är iktigt bra, mina illbattingar har blivit duktiga via detta gäng. Barnskiåkningen är kanon! Några långa blå salonggolv att lära sig på. Kvällsskidåkning uppskattas mycket av mina barn i alla fall.

Anläggningen skulle må bra av att bygga ut på norrsidan av Hovvärken, där finns möjligheter! De gamla lången liftarna kan ju återanvändas där. Det kan bli lite tradigt att lägga 7 skiddagar i Lofsdalen. Varva med dagsutflykter till Ramis, det tar ca 1,5 timme dit, men det kan det vara värt.

Nattliv existerar inte, det blir lite afterski that´s it!

Karins Sportbod rekommenderas för hyrning av utrustning, bra, trevlig och kunnig personal. lite mindre stress där än vid anläggningen.

För den nya utförsåkar familjen är detta perfekt, för grabbgänget är det helt fel.

Själv gillar jag längdåkning, då växer ställer ytterligare!