Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
Fjällfantast
Fjällfantast (Gäst)
2007-01-04
Lofsdalen är ett sådant där ställe som man bara inte tror finns längre. %0 mil från Stockholm finns en backe med hela 500 meters fallhöjd. Telemarksåkning av högsta klass och off-pist åkning på baksidan av Hovärken som tillfredställer de flesta. Till detta kan läggas längd- och skoteråkning som ingen anläggning söder om Funäsdalen kommer i närheten av. Vinterfisket är kanon och fjällupplevelsen och naturen är storslagen. Topparna är visserligen bara runt 1200 meter men detta kombinerat med Lofsdalens öppna landskap och enorma vidder ger en sammantagen fjällkänsla som man måste ge sig betydligt längre norrut för att uppleva.Det bästa av allt är att allt detta är anmärkningsvärt orört. Varför? Svaret på detta ligger nog i att de flesta fjällturister av idag ger tusan i om naturen är storslagen, fallhöjden är 500 eller 200 meter och vilken kvalitet skoter- och ländåkningen håller. Det viktiga för massan i fjällen idag är antalet artificiella aktiviter för barn, antalet pubar på gångavstånd, antalet shoppigcentra etc. Vad jag inte förstår är att man då inte förlägger sin "fjällsemester" till Hammarbybacken. Skillnaden mellan fjällkänsla där och i Sälen är ju hårfin och utbudet på pubar och shopping är ju enormt.

LKP
LKP (Gäst)
2006-10-27
Missa inte längdåkningen i Lofsdalen. De bästa spåren tillhör det bästa du kan få i längdåkning. Peterssonspåret och Hovärken är suveräna. Undvik spåren nere i byn. Östan och elljusspåret är bedrövligt tråkiga. Milen kan accepteras när vädret inte tillåter åkning längre upp. Den bästa åkningen är dock ännu inte spårlagd i Lofsdalen. Ett spår på höjderna mot Digervålen och helst runt den toppen skulle nog vara bland det bästa man kan hitta i Sverige. Lägsta punkt skulle bli 840 möh vilket nästan garanterar minusföre. Trots höjden skyddas större delen av naturen av gles fjällbjörkskog vilket gör att det inte yr igen så lätt. Det bästa av allt är dock att detta spår skulle bjuda på enorma vyer över Lofsdalsfjällen, Idrefjällen, norska fjäll, Sånfjället samt upp mot Helags. Problemet är bara att man inte riktigt tycks förstå vilken längdåkningspotential man har i Lofsdalen. Jag åker ofta och gärna utför i Lofsdalen och tycker det är enormt kul att man nu på allvar börjar tillvarata potentialen i utförsåkningen. Potentialen för längdåkning är dock ännu större men det förstår man inte. Lofsdalen har enorm längdåkning i de högre delarna men riktigt usel och tråkig åkning nere i byn vilket man inte alltid upplyser gästerna om. En längdåkningsfantast som hamnar nere vid fjällanläggningen med sitt boende blir besviken. Upp med dom till de övre delarna av Uppvallen där de har ett oslagbart boende för längdåkning.

Magnus
Magnus (Gäst)
2006-10-05
Lofsdalen har potential precis som tidigare kommentatorer så hålller man på att frysa i hjäl när man åker långenliftarna. Blir grymt bra med sittlift. Skulle även satsa på att glesa ut fjällbjörkarna på en del sidor av fjället. Inte för mycket det skall fortfarande kännas lite vilt. Har haft riktigt bra skiddagar när det kommit ett drop. Då kan man ha hela toppen för sig själv 1,5 dagar. Lite smarta förändringar och lofsdalen kan bli toppen.

GR8
2006-08-02
Lofsdalen...
ett mycket fint skidresemål för både dig som gillar familjebackar, offpistrepor och branta godingar.
oftast när man är på det så kallade toppen så har man utsikt över hela lofsjön och utsikt till norska gränsen. det som ger Lofsdalen ett stort minus är ju dock de båda släpliftarna, lången ettoch tvådet tarungefär fem minuter att ta dem och det är alltid en jävla massa lift kö pga att det är de ända liftarna som finns för att komma till de lite bättre och brantare backarna. men när man väl har tagit enn ut av de båda långarna så har man inte kommit fram till toppen änn.
MEN, till säsongen 2006/2007 så blir det premiär för den efterlängtade sexstolsliften som ska ta lången liftarnas plats. det ryktas ävern om att det båda lången liftarna ska flyttas till baksidan skrev svenska dagbladet i vintras i en interju med lofsdalen så kallade boss eller vad man ska säga.
om dem nu flyttar de båda långarna till baksidan så kommer det väll tillkomma minst tre nya brantisar.

rimbognagarn
2006-04-26
De bygger en sittlift i Lofsdalen till nästa säsong 06-07. Liften kommer att ersätta Långenliftarna och sluta strax ovanför Lången I. Långenliftarna kommer senare att sättas ut någon annanstans i systemet.
Detta blir ett stort lyft för Lofsdalen som har mycket bra backar, men som har saknat den där sittliften. Långenliftarna är grymt sega.

(Gäst)
2006-04-24
Lofsdalen med BARN

Om man har barn med sig så är bedömningen av skidorter lite annorlunda... Avståndet från lekparken till toaletten blir plötsligt väl så väsentligt som fallhöjd och liftkapacitet.

Lofsdalen har stor potential att bli en med svenska mått utmärkt familjeskidort. Fallhöjden är bra och backarna jättefina. Finns hyggligt tuffa nedfarter samtidigt som nedre delen av berget bjuder på långa blå carvingbackar. Man planerar till nästa säsong en ny 6-stolslift som är helt nödvändig för att få upp folk i systemet - nu kan det bli ordentliga köer vid "torget" samtidigt som det är ganska tomt uppe vid andra liftar.

När man nu bygger lift kan man passa på och förbättra en del annat (obs barnperspektivet):

-Ingången till värmestugan/fiket med två 30 cm trappsteg utan räcken samt en dörr som sveper bort folk från det översta steget är utan tvekan största benknäckarbacken i lofsdalen. Bygg om !

-Pulkabacken som kantas av hårda omadrasserade tallar i ytterkurva borde göras barnvänligare.

-Man behöver en dedikerad barnlift till. Nu blir det svårartad kö när skidskolan kör igång.

-Liftbetjäningen i knappliftarna är inte alltid med på noterna när det gäller att hjälpa vingliga barn/föräldrar. I bland får man hjälp efter att den egentligen behövts.

-Och så detta med toaletterna. Att löpa 150 m uppför backen i pjäxor med kissnödig 3-åring under armen från lekplats till toalettkön i värmestugan är inte kul. Bygg fler toaletter i anslutning till lekplats/skiduthyrning.

-Fiket i värmestugan har goda bullar och wienerbröd men tar bra betalt. 15 kr för 2 dl festis !

-Lösningen med korvkiosk på utsidan av fiket som tvingar kunderna att forcera ovannämnda trappa med händarna fulla av pommes & korv när de vill gå in och äta känns inte helt genomtänkt...

Jag kan egentligen inte bedöma kvaliten på parken men när vi var där så såg den mycket välskött ut.

Personalen är jättetrevlig och skidskolan gör ett toppjobb.

Loffsdalen har potential, spec med ny lift, men man har en del annat att jobba på också. Gör man det så blir nog Lofsdalen ett av de bästa familjeställena i Sverige.

kalle_lofsdalen
2006-04-24
Jag har en kompis som har varit i lofsdalen 15 gånger. En vacker dag sa han till mig att jag skulle få följa med. Jag har altid gillat snö avän ifall jag bor i skåne (Hatar skåne), i alla fall så var det min första skidresa. Sedan dess har Lofsdalen hammnat i mitt hjärta. Skit härliga pister, med härligt fin utsikt från toppen av hovärket, också mycket finn puder snö och bra med snö där. Ett minus kan vara att Lofsdalen bara har ankarlift men sessong 2006-2007 kommer det att finnas en ny 6-stols lift.

weeeeee
2005-10-11
riktigt fina backar, men parken kunde vart bättre men jag var där på påsken så man kunde väl inte ha förväntat sig mycket bättre. det var allafall riktigt kul att åka runt i skogen där.

Wezi
2004-12-20 (Ändrad: 2006-09-14)
Jag har varit i Lofsdalen de senaste 10 åren och upppskattar backarna men när man väl vill börja att hoppa kommer man till lofsdalens bristpunkt eftersom funparken är ganska dålig, jag undrar om det är någon som vet någon om hur den kommer se ut i år, skirv i min gb =)

men helt enkelt ett mycket bra ställe även fast funparken är ett minus men det fungerar.

Rapiernet
2004-12-18
Mina farföräldrar hade en stuga i Lofsdalen under många härliga år.
Berget har en otrolig potential att bli något riktigt bra, synd bara att intresset inte finns från ägarena (pengar?) att bygga ut den lilla hålan.
Ofta backar som är avstängda, vilket är synd, men de backar som finns tycker jag är klockrena.
Att bygga ut både på fjället och nere vid byn vore ett utmärkt beslut. Då skulle Lofsdalen kunna vara med och tävla i Vemdalens klass.