Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
(en gäst)
(en gäst) (Gäst)
2007-10-10
Jag har varit i lofsdalen fyra gånger. Jag kommer åk hit många gånger. det finns många roliga nedfarter och riktigt fin utsikt. Finns inte mycket efter skidåkningen men när hotellet öppnar igen blir det kanske mer fart.
lofsdalen äger;)

(Gäst)
2007-10-08
lofsdalen är ett bra ställe för alla slags av åkare. Backarna är bra preparerade och breda, det kan bli bättre men som det är nu så är det ett sjukt bra ställe. Kommer att åka hit många gånger.

Ronja!
Ronja! (Gäst)
2007-08-24
finns inget som är så underbart som lofsdalen.
villka satsninger dom har gjort!! o nu till vintern öppnar Fjällhotellet som efter många år har stått tomt.. hoppas de går bra!! (tvekar inte en sekund på att de går bra!)
riktigt roligit att de har börjat så mkt ungdommar igen oxå!

den gamla ankarlifter är på väg att sättas upp i sommar.. den kommer gå genom parken o brevid skicrossbanan.. så nu slipper man åka hela sittliften upp om man ska till parken..!! stort PLUS!!!

om ca 3 år så komer förmodligen de bli backar på baksidan av hoverken oxå!! så ni ser, vilka satsningar de blir i BYN!!

ja är själv bybo och har bott här i hela mitt liv. ja kan säga så mkt som att ja är inte sugen på att flytta här ifrån!! spec inte nu när de byggs o händer så mkt i byn..!!

Mahalo
2007-05-30
Sedan nyår (omk) står nu en stolt och stor sex-stolslift på marken där de gamla släpliftarna en gång stod, ett stort plus. Äntligen!

Funparken har blivit bättre med nyare design, nyare hopp och nyare rails! Det hela börjar kännas mer proffsigt än tidigare! För övrigt har även en skicross bana öppnats (t,h om hoppbacken) den håller hyfsat skick men kommer garanterat uppgraderas till nästa säsong!
Lofsdalen är på extrem frammarsch och jag hoppas att alla ni andra hjälper till och precis som jag stöttar deras nytända engagemang, så att det också består till senare!

Vart skall man slå upp de gamla ankarliftarna t.ex.?
Kanske kommer fler backar att öppnas? Kanske baksidan?
vore kul med kitekurser också!

Länge leve Lofsdalen – fortsätt utveckla och förnya!

Lofsdalen får 4 i betyg av 5. Det finns mycket bättre men Lofsdalen har sin speciella charm, många varierade möjlighter bäddar för fina upplevelser! stora + kommer med den nya utvecklingen fler plus tillkommer om den fortsätter!!!

§jw

Bake60
2007-01-04
Härliga Härjedalen... jag har varit i lofsdalen 5 gånger. Både med och utan barn. Stället är generellt helt ok vad gäller skidåkning. Pisterna är oftast i bra kondition, och relativt glest populerade (du slipper köa nedför i alla fall). Det finns skapliga offpistmöjligheter när det är mycket snö, dina sidor tar mycket stryck om du åker på klapperstensfälten utan snö. Björkarna börjar ta mycket plats så du måste kunna åka realtivt bra för att åka offpist till vänster om Toppen. Palles röj är en mycket härlig repa (samma här skall vara mycket snö).

Dåligt med toaletter i backen, kan bli problem med små barn!!

Värmestugan byggd av gamla byggbodar, riktigt usel standard. Dyrt och tråkigt!

Skidskolan är iktigt bra, mina illbattingar har blivit duktiga via detta gäng. Barnskiåkningen är kanon! Några långa blå salonggolv att lära sig på. Kvällsskidåkning uppskattas mycket av mina barn i alla fall.

Anläggningen skulle må bra av att bygga ut på norrsidan av Hovvärken, där finns möjligheter! De gamla lången liftarna kan ju återanvändas där. Det kan bli lite tradigt att lägga 7 skiddagar i Lofsdalen. Varva med dagsutflykter till Ramis, det tar ca 1,5 timme dit, men det kan det vara värt.

Nattliv existerar inte, det blir lite afterski that´s it!

Karins Sportbod rekommenderas för hyrning av utrustning, bra, trevlig och kunnig personal. lite mindre stress där än vid anläggningen.

För den nya utförsåkar familjen är detta perfekt, för grabbgänget är det helt fel.

Själv gillar jag längdåkning, då växer ställer ytterligare!

Fjällfantast
Fjällfantast (Gäst)
2007-01-04
Lofsdalen är ett sådant där ställe som man bara inte tror finns längre. %0 mil från Stockholm finns en backe med hela 500 meters fallhöjd. Telemarksåkning av högsta klass och off-pist åkning på baksidan av Hovärken som tillfredställer de flesta. Till detta kan läggas längd- och skoteråkning som ingen anläggning söder om Funäsdalen kommer i närheten av. Vinterfisket är kanon och fjällupplevelsen och naturen är storslagen. Topparna är visserligen bara runt 1200 meter men detta kombinerat med Lofsdalens öppna landskap och enorma vidder ger en sammantagen fjällkänsla som man måste ge sig betydligt längre norrut för att uppleva.Det bästa av allt är att allt detta är anmärkningsvärt orört. Varför? Svaret på detta ligger nog i att de flesta fjällturister av idag ger tusan i om naturen är storslagen, fallhöjden är 500 eller 200 meter och vilken kvalitet skoter- och ländåkningen håller. Det viktiga för massan i fjällen idag är antalet artificiella aktiviter för barn, antalet pubar på gångavstånd, antalet shoppigcentra etc. Vad jag inte förstår är att man då inte förlägger sin "fjällsemester" till Hammarbybacken. Skillnaden mellan fjällkänsla där och i Sälen är ju hårfin och utbudet på pubar och shopping är ju enormt.

LKP
LKP (Gäst)
2006-10-27
Missa inte längdåkningen i Lofsdalen. De bästa spåren tillhör det bästa du kan få i längdåkning. Peterssonspåret och Hovärken är suveräna. Undvik spåren nere i byn. Östan och elljusspåret är bedrövligt tråkiga. Milen kan accepteras när vädret inte tillåter åkning längre upp. Den bästa åkningen är dock ännu inte spårlagd i Lofsdalen. Ett spår på höjderna mot Digervålen och helst runt den toppen skulle nog vara bland det bästa man kan hitta i Sverige. Lägsta punkt skulle bli 840 möh vilket nästan garanterar minusföre. Trots höjden skyddas större delen av naturen av gles fjällbjörkskog vilket gör att det inte yr igen så lätt. Det bästa av allt är dock att detta spår skulle bjuda på enorma vyer över Lofsdalsfjällen, Idrefjällen, norska fjäll, Sånfjället samt upp mot Helags. Problemet är bara att man inte riktigt tycks förstå vilken längdåkningspotential man har i Lofsdalen. Jag åker ofta och gärna utför i Lofsdalen och tycker det är enormt kul att man nu på allvar börjar tillvarata potentialen i utförsåkningen. Potentialen för längdåkning är dock ännu större men det förstår man inte. Lofsdalen har enorm längdåkning i de högre delarna men riktigt usel och tråkig åkning nere i byn vilket man inte alltid upplyser gästerna om. En längdåkningsfantast som hamnar nere vid fjällanläggningen med sitt boende blir besviken. Upp med dom till de övre delarna av Uppvallen där de har ett oslagbart boende för längdåkning.

Magnus
Magnus (Gäst)
2006-10-05
Lofsdalen har potential precis som tidigare kommentatorer så hålller man på att frysa i hjäl när man åker långenliftarna. Blir grymt bra med sittlift. Skulle även satsa på att glesa ut fjällbjörkarna på en del sidor av fjället. Inte för mycket det skall fortfarande kännas lite vilt. Har haft riktigt bra skiddagar när det kommit ett drop. Då kan man ha hela toppen för sig själv 1,5 dagar. Lite smarta förändringar och lofsdalen kan bli toppen.

2006-08-02
Lofsdalen...
ett mycket fint skidresemål för både dig som gillar familjebackar, offpistrepor och branta godingar.
oftast när man är på det så kallade toppen så har man utsikt över hela lofsjön och utsikt till norska gränsen. det som ger Lofsdalen ett stort minus är ju dock de båda släpliftarna, lången ettoch tvådet tarungefär fem minuter att ta dem och det är alltid en jävla massa lift kö pga att det är de ända liftarna som finns för att komma till de lite bättre och brantare backarna. men när man väl har tagit enn ut av de båda långarna så har man inte kommit fram till toppen änn.
MEN, till säsongen 2006/2007 så blir det premiär för den efterlängtade sexstolsliften som ska ta lången liftarnas plats. det ryktas ävern om att det båda lången liftarna ska flyttas till baksidan skrev svenska dagbladet i vintras i en interju med lofsdalen så kallade boss eller vad man ska säga.
om dem nu flyttar de båda långarna till baksidan så kommer det väll tillkomma minst tre nya brantisar.

rimbognagarn
2006-04-26
De bygger en sittlift i Lofsdalen till nästa säsong 06-07. Liften kommer att ersätta Långenliftarna och sluta strax ovanför Lången I. Långenliftarna kommer senare att sättas ut någon annanstans i systemet.
Detta blir ett stort lyft för Lofsdalen som har mycket bra backar, men som har saknat den där sittliften. Långenliftarna är grymt sega.