Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
STORPOTATEN
2001-09-07 (Ändrad: 2010-12-18)
Kan bara instämma om offpisten på baksidan av Hovärken, även kallad Vita Hissen, grym "nedfart". Kan vara det bästa jag åkt i Sverige!!
/D

Jocke
Jocke (Gäst)
2000-09-14
Efter att ha varit där ett flertal gånger är min bedömning att Lofsdalen är underskattat. Skidåkningen på toppen är grandios om det är mycket snö. Bra lut och kvällsskidåkning längst uppifrån är en klassiker. Sol säkert i och med Hovärkens placering mot Söder. Kanon för barn men mycket avancerat på baksidan, snudd på råbrant.

daniel
daniel (Gäst)
2000-02-05
Riktigt bra åkning om det finns mycket snö även för avancerade åkare. Visaa fetbranta backar och viss tillgång till offpist.
Svagheterna skulle väl vara att det är ett litet ställe och inget vidare nöjesliv samt att anläggningen drivs eller har drivits av ett riktigt råpucko, men förhoppningsvis är den mannen borta nu. Om man inte gillar barn ska man hålla sig långt uppe i systemet eller i utkanterna typ Tvärenliften! Vidriga liftar - långa ankarliftar och några knappliftar.
Trots dessa minus åker jag hellre skidor här än i Åre, Vemdalen eller nån annan svensk skidort. Lofsdalen - Sveriges Chamonix!

viper
viper (Gäst)
2000-01-17
jag kan bara säg en sak ett riktigt toppenställe för hela familjen. Jag var där förra sportlovet och jag kan rekomendera off-piståkningen på backsidan av toppen. Det krävs att det är mycket snö på baksidan för att det ska gå att åka och det var det. Helt underbart!!!

Andreas Hedström
Andreas Hedström (Gäst)
2000-01-17
Tyvärr så var inte så många backar öppna nu på Jullovet p g a snöbrist Men av de erfarenheter jag har ifrån Lofsdalen från tidigare år är mycket bra. Barn har sitt lilla egna snöland medans de lite mer duktiga åkarna håller till vid toppen. Där bjuds man på många härliga backar men tyvärr kan dom kännas lite korta. En av de Största fördelarna är att köerna inte brukar vara så långa.

Per Jernström
Per Jernström (Gäst)
2000-01-17
I Lofsdalen finns allt för hela familjen i åkväg!
Det finns längdspår för den som vill,
man kan hyra skoter.

Ett toppenställe helt enkelt!

mr X
mr X (Gäst)
2000-01-16
Mycket bra ställe med varierande åkning. Allt från barnbackar till mera svåråkta.

TomasB
2006-12-11
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Varje vinter sedan jag var ung har jag spenderat några veckor här. Det är en komplett skidort för hela familjen. Offcourse det är inte bergets berg som du hittar i Alperna, men jag älskar det verkligen. VARNING! Kom inte hit för att festa, du kommer att bli disepointed. Men om du söker en peasful plats för dig och du familjen, eller var det bara är du och berget så är det här platsen.

Skidåkning jag är väldigt bra. Det är inte den största skidorten i Sverige, men berget är relativt stort. Det är stort, men det finns inga människor här.

Offpisten är ok att vara en svensk utväg, men som mästare i Sverige är det inte så snö. För att hitta World Clas offpist bör du gå till Hemavan, Riksgränsen eller Björkliden.

Naturen i Lofsdalen är fantastisk. Som en vacker dag på våren när jag tog en broms bara några meter från pistolen och befann mig stående i en besättning ren.

För att inte glömma, crosscountrey skidåkning jag också riktigt bra. Det finns många fina skidspår i området. Och du kan enkelt göra dig ute i naturen.

Ha det bra ... jag vill