Slaskabstinens från Whistler

Varning för känsliga vinterhjärtan nära bristningsgränsen såhär under ackumulerande abstinenstider. Sommarshredd, sol och lek från Momentum Ski Camps i kanadensiska Whistler på ingång.

Den fjärde veckan av Momentum Ski Camps har nu avslutats och sammanfattats med en två minuter lång edit fullpackad med åkglädje, slask och feta trick. Under session 4 var dessutom Girls- och SLVSH Week, så vi kan nog förvänta oss mer filmat material från den soliga veckan inom kort. Enligt uppgift ska det ha varit en av de mest progressiva veckorna någonsin och framförallt tjejerna sägs ha laddat på ordentligt med misty 5:or och, cork 7:or.

Momentum Ski Camps grundades av den olympiska puckelpist-åkaren John Smart för 25 år sedan och har sedan dess arrangerat bland annat camps på sommaren uppe på Blackcomb-glaciären i Whistler, Kanada. De arrangerar läger i alla möjliga olika former för att locka en bredare målgrupp för allt från kids och ungdomar till veckor för bara vuxna (20 år och uppåt) och specifika tjej-grupper. Förutom park och pipe kör de även mycket puckel och freeride samt har läger särskilt inriktade på film och foto med coacher som Reuben Krabbe och Mike Douglas.

Vid sidan av skidåkningen finns det en mängd av andra aktiviteter att roa sig med nere i dalen. Trampolin och foam-pit, vattenhopp, cykla mountainbike, klättervägg, fotboll, paddling med SUP, kajak och kanot, segling, paintball, frisbeegolf, skatepark, bungeejump, vandring, höghöjdsbana och egentligen alla andra aktiviteter som Whistler har att erbjuda på sommaren.

Filmat av Matt Tipold/ Brody Jones/ Will Millerchip Films

Text: Gabriella Edebo
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.