Sugen på stigcykling: 10 prylar som får dig igång

Du ska börja cykla stig och frågar (med desperat och research-trött röst): Vad ska jag köpa för någonting, det är ju en djungel av grejer? Här är vårt svar på den frågan, i form av en lista på de tio viktigaste sakerna som man förmodligen behöver köpa när man för första gången ska rulla in i stigcyklingens förlovade land.

Någonstans mellan hardcore minimalism (”jag kör i mina vanliga gympadojor, det är sak samma!”) och killen eller tjejen som går bananas och köper allt direkt har vi försökt att pricka in denna lista. Det är en uppräkning av de, enligt oss, tio mest elementära sakerna som behöver införskaffas för att stigcyklingen ska bli rolig, säker och bekväm.

En rimlig inköpslista liksom, visst kan man skippa något och visst kan man lägga till något, men denna lista är en bra bas för att sedan ta sig vidare och hitta sina personliga preferenser. Se listan lite som att du ska starta ditt första hushåll och då köper in basic funktionaliteter som soffa, säng, lampor, TV etc.

Det är en överblick och kort motivering till varför dessa prylar låter dig cykla stig med ett större leende och mindre värk och skador efteråt.

 

Förutom filmen ovan så kan du också läsa listan med text och bild på vår systersajt Happyride: ”Pryltips för nybörjare: 10 måsten för stigcykling”.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.