Andreas Fransson lämnade för tre år sedan

Det är nu tre år sedan skidåkaren Andreas Fransson lämnade jordelivet. Han omkom i en lavinolycka i Chile. Vi kommer ihåg honom bland annat genom ett postumt utgivet pod-avsnitt.

Andreas Franson var en av världens främsta skidåkare och äventyrare. Han omkom måndagen den 29:e september 2014 tillsammans med skidåkaren J.P Auclair. De var på gränsen mellan Argentina och Chile på berget San Lorenzo när de högt upp i en rännan blev träffade av en lavin.

I podavsnittet nedan hör vi filmaren Bjarne Salén, vännen Wille Lindberg och systern Sandra Fransson berätta om Andreas. Det är historien om en vansinnigt duktig bergsatlet. Det är också historien om en vän, son och bror som inte finns längre. En berättelse om hur Andreas Fransson med stenhårt psyke och varmt hjärta fann sig själv i bergens utmaningar.

Podden startar början av maj 2011. Andreas Fransson känner av höjden och är rädd där han sitter i ett iskallt tält på Nordamerikas högsta berg Denali. Alla ljudklipp med Andreas är inspelade av Andreas Fransson och Bjarne Salén. Se filmerna i sin helhet på Endless flow films.

 

Bjarne Salén gjorde ett år efter olyckan en 16 minuter lång minnesfilm om vännerna Andreas Fransson och J.P. Auclair.

”Apogée” från 2015 ser du här:

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla7   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • KATEGORIER: , ,
  • TAGGAR: ,
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer