Arvet av en legend: JP Auclair

För tidigt. Det var alldeles för tidigt. Så tänkte nog många när beskedet om JP Auclairs bortgång nådde oss skidälskare. På en ödslig bergssida rann tiden ur hans timglas. Snön som tidigare lyft honom högt ovanför marken tryckte nu ner honom mot ett kallt och ödsligt slut. Idag minns vi JP Auclair och hedrar hans arv som han nu lämnat åt oss att förvalta.

Ibland kan jag tänka mig både Andreas Fransson och JP Auclair som två stora vänliga jättar. Dessa giganter gick omkring på jordklotet och där de tagit sig fram lämnades spår omöjliga att fylla igen. För mäktiga för tidens tand att slipa bort och sudda ut. Ur de där groparna – där deras väldiga fötter för en stund varit i kontakt med marken – sipprar tron på att allt är möjligt. Att du väljer din egen väg och rår över ditt eget liv. Passionen växer för alltid i dessa gropar och idag tackar vi för att dessa två själar skapat dessa källor till inspiration. Idag är dom inte med oss men vi kan alltid vända oss till deras avtryck för att hämta inspiration, visdom och livsglädje.

Idag minns vi JP Auclair och Andreas Fransson. Idag tackar vi för att de har visat oss vägen.

JP har lämnat en familj efter sig. Léo och Ingrids man och far kom aldrig tillbaka. På AuclairFund kan ni skicka bidrag till hans efterlämnade familj.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
 • Gilla15   Kommentera (2)
 • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
 • KATEGORIER: , , , ,
 • TAGGAR: ,
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. Caylon
  0
  Caylon | 2015-02-03 10:39          

  Fantastiskt!

 2. Lima-ko
  0
  Lima-ko | 2015-02-03 08:31          

  Fina ord Simon.