Det bästa från VM i Dödshopp

Helgen som hastig förbyttes mot vardag har lämnat rödsvett skinn i sitt bakvatten. VM i Døds intog Frognerbadet i Oslo och ekot från magplasken arbetar sig just nu upp genom Norges fjordlandskap. För er som inte bara vill höra plasken rekommenderar vi de två olika kollagen av rörliga bilder nedan.

Av videon att döma var det en gastkramande final, med mycket folk i publiken och mer testosteron bland de tävlande än SM i bodybuilding -89. Hederspriser delades ut bredvid VM-medaljerna. Årets våghals blev Fredrik Amundsen som också har en silverpeng att lägga på kaffebryggaren imorgon. Truls Torp är den nya regerande världsmästaren.

Dödshopp eller ”Døds” som upphovsmännen säger är just ett norsk påhitt (surprise) där du skall slänga dig så våghalsigt som möjligt från 10 meter för att landa i ”räkan”. Alltså händer och fötter i vattnet först – som en räka.

Den 10 september är det dags för det årliga kvalet i Saltsjöbaden. Förutom individuell prestige finns det en titelchans i prispotten då vinnaren får åka över till Norge och representera det gula och blå innan allt blir rött.

Är du sugen på att vara med och känner att du har vad som krävs hittar du eventet här. Märk väl att det svenska kvalet avgörs från 12 meter och inte 10 som finalen hoppas ifrån.


 

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.