Dundret begärs i konkurs

I onsdags fattades beslutet om att Dundret skulle begäras i konkurs i Gällivare tingsrätt. Anledning till detta är att bolaget inte klarar av att betala sina skulder.

Dundret har under de senaste åren stått för tunga investeringar som olyckligtvis inte genererat i ökad omsättning. Något som bland annat var tanken med den nya 6-stols lift som tillkom i slutet av 2015 och som kostade 50 miljoner kronor.

Som resultat av utebliven omsättning tvingades Dundret höja träningskostnaderna för Gällivare sportklubb och Skidgymnasiet. Något som gjorde att både Gällivare sportklubb och Skidgymnasiet tvingades till att ställa in sina träningar. Istället har de båda tvingats söka sig till Kiruna för att kunna genomföra träningar.

I bolagets senaste bokslut visades röda siffror och en förlust på 10,2 miljoner kronor i rörelseresultatet.

Styrelsen själva skriver följande:
”Dundret Sweden AB kan inte rätteligen betala sina skulder allt eftersom de förfaller till betalning. Bolagets betalningsförmåga är inte endast tillfällig och bolaget är sålunda på obestånd”

Liftarna är fram till söndag stängda men i slutet på vecka 7 förväntas backen att ändå öppna upp för allmänheten igen. Detta säger Lars Nylund, konkursförvaltare på Fylgia advokatbyrå.

Under tiden som backen är stängd kommer snöläggning fortgå. Tanken är att Dundrets skidanläggning återigen öppnar upp i slutet på vecka 7 och att verksamheten ska kunna bedrivas under hela säsongen säger Lars Nylund till Freeride.se

 

 

Text: Johan Björck

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.