Europas längsta uppblåsbara vattenrutschbanan finns i Alperna

Vad göra i Alperna på sommaren? Man kan vandra, lukta på blommor, titta på kossor med stora bjällror, cykla MTB, åka skidor på glaciär eller…. åka en riktigt raggarlång vattenrutschbana. 

Förra sommaren fick 3500 turister i den lilla staden Morgins i Schweiz möjligheten att testa Europas största vattenrutschbana. En halvkilometer lång är den akvatiska banan. I år har den lilla staden ännu större planer. Det är inte bara en gigantisk vattenrutschbana, som byggs upp på gräsbevuxna backar, utan i år kommer det också att bli hela konkarongen med zip-line, foodtrucks och en speciell vattenrutschbana för mindre barn. Kanan är öppen från slutet av juli till slutet av augusti.

Den nederländska organisationen Splash Waterslides har fallit pladask för de schweiziska bergen och vill få så många som möjligt att njuta av den naturen och olika sportaktiviteter:
– Det är underbart att se när turister i Alperna njuter av sin semester. Naturen är helt annorlunda i Schweiz än i ”platta” Nederländerna. Vi tycker att Splash är ett utmärkt komplement till den övriga evenemangskalendern i Schweiz , säger Mark Verhoeven, VD för Splash Waterslides.

Förra året blev evenemanget uppmärksammat över hela världen. 2.5 miljoner views från eventet 2017 anger företaget  på sin webbsida. De flesta besökarna kom från Europa, men även besökare från USA, Brasilien och Japan ville glida nerför den enorma uppblåsbara vattenrutschbanan. En maxhastighet på 55 km per timme uppmättes.

Vattenrutschbanan i Morgins, Schweiz sommaren 2018

Datum: 28e juli – 26e augusti 2018

Plats: Piste Géant, Morgins, Schweiz

Kostnad:
Big slide (från 12år): ca. 35 CHF för 2 tim
Kids slide (för åldrar 6-12år): appr. ca. 24 CHF för 2tim
Zipline (min. vikt: 30 kg, min. längd: 130 cm): ca. 19 CHF

För mer information: splashyourmountain.com eller Facebook @splashwaterslides samt Facebookeventet Splash Waterslides!

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.