Filmtajm: FollowUs The Movie

Halfpipe är ett sällsamt fenomen för de flesta svenskar. Visst, det finns väl pipes i Kläppen och i Bräckeparken i Åre, men pipeåkningen är helt klart i underläge jämfört med slopestyle. Inte så konstigt, då det krävs tid och kunskap för att underhålla dessa domedagens isiga halvrör. På en mindre ort är det femtioelva gånger enklare att skyffla upp ett gäng hopp och rails.

Pipebristen här i norr är inte nödvändigtvis ett problem, vi nordbor klarar att hävda oss rätt bra på den internationella skidscenen ändå. Men det är intressant att se hur stort pipe kan vara, och vilka resurser som läggs i länder som har talanger, stjärnor och landslag i den mest reglerade av den nya skidåkningens tävlingsgrenar.

FollowUs är namnet på den webbserie och numera även den halvtimmeslånga film som tar rygg på de franska pipeåkarna Kevin Rolland och Xavier Bertoni, och följer dem under hela fjolårssäsongen – en säsong som till stor del var fokuserad på OS. Och även om det kan verka förbryllande strikt vissa stunder är pipe rätt häftigt ändå.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.