Fyrstjärnigt FWQ-stopp i Nendaz

Dags för fyrstjärnigt FWQ-stopp i Nendaz i helgen. Både snö- och väderläget ser lovande ut. 

Det är elfte upplagan av FWQ Nendaz Freeride som går nu i helgen 10 – 12 mars 2017. Idag fredag går kvalet på nordsidan av Dent de Nendaz (Marètez), medan finalen troligen körs lördag morgon. Mycket snö har kommit i den schweiziska kantonen Valais de senaste dagarna och prognosen säger sol i helgen.

Freeride World Qualifier i Nendaz är av bästa snitt – fyrstjärnigt – vilket ger de världstours-aspirerande friåkarna all anledning att komma till starten. Finalen körs på facet Mont-Gond som du ser nedan.

Publikrekordet på tiotusen förväntar sig arrangörerna att slå, tävlingen är den sjätte största friåkningstävlingen i världen.

Teasern för Nendaz Freeride 2017 ser du här:

Rapport från Nendaz kommer också efter tävlingen på Freeride.se.

Freeride Junior Tour kör också i helgen. Tävlingen är trestjärnig och körs i Fieberbrunn. Förstavalet för arrangören av tävlingsface är det FWT-bekanta Wildseeloder. Det är fyra svenska framtida friåkningsstjärnor som står på start.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla1   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • KATEGORIER: , ,
  • TAGGAR: ,