Hedvig Wessel: “– Jag skulle gärna vilja vara bättre på att sjunga!”

Inför stundande säsong på världstouren 2020 tar vi en pratstund med alla åkare som det är värt att hålla ett extra öga på. Näst ut är norska skidåkerskan och trefaldiga NM-mästarinnan, Hedvig Wessel!

49 åkare. Fyra världsmästartitlar. Den 18 januari drar Freeride World Tour 2020 igång i Hakuba, Japan.

Inför världstourpremiären kollade Freeride läget med ett par av de åkare värt att hålla ett extra öga på. Lärdomar från förra säsongen, vem blir den tuffaste konkurrenten på årets tour och hur står det till med sociala medier. Andra kvinnan i vår intervjuserie är den 24-åriga norska Hedvig Wessel, som bytte puckel- mot friåkning.

Ett år i ryggen

Vad tar du med dig från förra säsongen?

– Jag tar med mig otroligt mycket från fjolårets säsong på FWT. Jag har lärt mig väldigt mycket och det känns väldigt bra att ha ett år bakom mig. Nu vet jag hur systemet fungerar, hur konkurrensen och facen ser ut. Jag vet vad jag kan prestera. Jag har lärt känna de andra utövarna, och inte minst har jag blivit en bättre skidåkare.

Vem kommer att vara den tuffaste konkurrenten på touren? 

– Oj, det är svårt att säga. Det är hög nivå på touren men jag tror framförallt Ariana [Tricomi] och Jackie [Paaso] kan bli farliga i år.

Social(a) sysslor

Hur mycket tid lägger du på sociala medier? Vad innebär det för dig, behöver du göra avkall på något annat för att hinna med?

– Jag tillbringar mellan 30 minuter och två timmar om dagen på sociala medier. Jag försöker att inte vara så mycket på SoMe eftersom jag gillar att vara närvarande där jag befinner mig. Mitt jobb kräver att jag är aktiv på Instagram, följer vad mina partner och vänner gör, och inte minst håller ett öga på trenderna. Så det tar lite tid men jag tycker helt klart att det är kul.

– När det gäller att prioritera min tid är sociala medier alltid det första som ryker. Det är inte så viktigt för mig att hålla koll på vad alla andra gör. Så länge jag har tid att posta något som jag planerat så är jag glad.

Vilken talang skulle du helst vilja besitta?

– Jag skulle gärna vilja vara bättre på att sjunga!

FAKTARUTA

NAMN: Hedvig Wessel.

ÅLDER: 24.

BOR: Lausanne, Schweiz.

ANTAL SÄSONGER PÅ FWT: 1 år.

STÖRSTA INSPIRATION PÅ SKIDOR: David Kantermo och Matilda Rappaport.

TÄVLAR PÅ VILKA SKIDOR: Head KORE 105,180.

Artiklar om Freeride World Tour 2020
Evelina Nilsson: “– Antingen så gör du det eller så gör du det inte”
Kristofer Turdell: “– Jag ska försöka åka snyggare än alla andra!”
Reine Barkered: “– Med en pistol mot huvudet skulle jag säga Turdell”
Jackie Paaso: “– Reine Barkered och jag fixade en trampolin i somras”
Carl Regnér: “– Roligast var första dagen hemma i Åre efter kraschen”
Cody Bramwell:
Evelina Nilsson tillbaka på Freeride World Tour

Text: Malin Dunfors
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer