Henrik Harlaut mår efter omständigheterna bra

Vi var många som fruktade det värsta när Henrik Harlaut gick för seger via utklassning i X games slopestyle. På det andra hoppen underroterade Henke en trippelvolt han var ensam om att prova och slog i huvudet. Många var vi som fruktade det värsta när läkarna, under all kritik, tog lång tid på sig att komma till platsen. Allt medan Henrik låg orörlig med ansiktet i snön.

Henrik var efter ett tag vid medvetande och mår nu efter omständigheterna bra. Hans högra nyckelben gick i tre delar vilket måste opereras men redan på kvällen fick han lämna sjukhuset vilket betyder att hjärnskakningen inte var av alltför allvarlig karaktär. Den läskiga kraschen i det första åket kan ni se här. Redan under kvällen skickade han lyckönskningar till kompisarna som tävlade i big air-finalen, där han skulle försvara sina dubbla guldmedaljer.

I kraschen följde Henrik sitt signum att vara först med saker som aldrig tidigare gjorts. Denna gång var det inte ett nytt trick utan han blev först med att istället för att ha sönder bindningen, vilket är det vanliga, ha sönder pjäxan som sitter fast i bindningen. ”Wow – Väldig glad att att min pjäxa gick sönder och inte mitt ben. Tacksam för hälsan” skriver han på instagram.
henrikharlaut1 @ instagram
Vi drar alla en kollektiv pust av lättnad och räknar dagarna tills vi får se vår glade fixstjärna tillbaka på skidor igen. Låt oss veta hur tillfrisknandet går Henrik!

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.