Imorgon startar Freeride World Tour

Väntan på världstouren är över. Imorgon körs första racet i Vallnord-Arcalis i Andorra.

Detta skulle egentligen varit det andra stoppet, men eftersom osäkra förhållanden gjorde att tävlingarna i Chamonix blev framflyttade så kommer dubbla tävlingar att hållas här. Kung Bore har varit snäll mot Pyrenéerna så snöläget ser strålande ut här.

Nu handlar det om att skaffa kvalpoäng. Efter tre tävlingar (Andorra + Fieberbrunn) slås en stor del av startfältet ut innan touren flyger över Atlanten till Alaska.

Tävlingarna i Andorra har alltid levt upp till förväntningarna. Här vann Sam Smoothy med ett fantastisk och hårresande åk 2015. Här chockade Kristoffer Turdell under sin FWT-premiär förra året med ett åk ingen trodde var möjligt att göra.

Inför Alaska

Herrar Alpint – Topp 14 kvalificerar vidare
Damer Alpint – Topp 7 kvalificerar vidare
Herrar Snowboard – Topp 7 kvalificerar vidare
Damer Snowboard – Topp 5 kvalificerar vidare

På start i Andorra har vi fyra svenskar. Rutinerade Reine Barkered som tidigare vunnit hela touren. Kristoffer Turdell som är erkänd som en av tourens bästa och mest kraftfulla åkare. Evelina Nilsson som kör FWT för andra året efter att hon körde bland de bästa förra året men hade otur med krascher nära mållinjen och snowboardåkande Christoffer Granbom som inte är rädd att droppa stort.

Första start är 11:00

Skidor herrar är först ut och första åkaren lämnar startgrinden 11:00. Ni kommer att kunna följa tävlingen live här på Freeride.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.