ISPO 2015: Dag 1

ISPO. München. 99% av jordens skid- och snowboardmärken visar här upp vad de jobbat med de senaste året eller åren. Bayerns rusdryckskonsumtion når i paritet med oktober-fest och skidsvängen som den så slarvigt kallas möts upp för att spekulera i kommande trender. Edra murvlar är självklart på plats för att doppa lackmuspappret i de hangarliknande hallarna och visa kommande prylar. Vill ni att vi skall filma eller fota något speciellt är det bara att skriva i kommentarerna.

Capita

Capita har länge stått för en lekfull design med shreddiga brädor. Så även i år. Vi gillar skarpt deras puderstickor ni ser överst här nedan. Det är kul att se när cirkeln sluts och det som igår var jättegammalt imorgon blir jättenytt.

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Ride

Drömjobbet kan nog vara att vara grafikdesigner för snowboards. Inte så mycket siffror och tech-specs. Mer lek och effektsökeri. Hatten av för Keep on Truckin-brädan som iallafall får oss att vilja dra ut och ösa.

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Bindningar
Freeride.se

Kläder
Freeride.se

Amplid

Amplid är inte ensamma om att fronta med splitboards på ISPO (det senaste). Att många märken gör det trots att det säljs typ 3 stycken brädor i hela världen är konstigt men kul. Kanske blir det standard med delbara brädor även för de som inte turar om några år? Jag är iofs tveksam men varför inte.

Freeride.se

686

Jag blev förvånad och glatt överraskad över 686s monter. Nedan kan ni se provdockorna dom frontar med. Riktigt snygga grejer med härliga färgkombinationer.

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

TSG

Denna bild kom med bara för att hjälmarna är så oerhört lika en viss annan svensktillverkad hjälm ni alla nog känner till. Eller vad tycker ni?
Freeride.se

Freeride.se

Flow

Pudertåget går och även Flow är på det. I år hittar du inte en snowboardmonter (nästan) utan en bräda som vid första anblick liknar en strykbräda. Säga vad man vill om det men man vill ju ta brädan under armen, springa allt vad man har motsatt riktning för att sedan ta första bästa flyg till Kanada eller Japan och leva på vad marken bjuder på.

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Freeride.se

Elan

Klassiska Elan ångar vidare med sin amfibie-rocker, det vill säga rocker på utsidan av skidorna med inte på insidan (något som gör det här med höger- och vänsterskida till mer än en estetisk detalj. På parklaggen är det fortfarande triple base technology som gäller, i år i kombination med kamouflagemönster.

Roxa

Uppstickaren Roxa hör till den skara pjäxtillverkare som verkligen anammat treskalsmodellen. Kanske inte så konstigt, då de precis som övriga treskalsivrare har släktband till en viss Raichle-pjäxa om en backar bandet några årtionden.

Nordica

För mer rapport från Nordica – kolla in vår Prylspaning från Vemdalen >>

Blizzard

För utförligare info om Blizzards prylar, kolla in Prylspaning från Vemdalen >>

Fulltilt

Fulltilt har städat upp lite i sin lineup – slopat två promodeller samt släppt en ny bredare pjäxa vid namn Descendant. Den finns i en massa olika flex och färgkomnationer, och är enligt rapporter mycket varm och skön på fötterna.

Marker

Den kungliga bindningsfamiljen från Marker lever och frodas, och färgskalan går i allt från mattaste svart till den sortens pastellfärger som får mig att tänka på hösten.

Völkl

Trotjänare som Shiro, Mantra och den ommålade kolfiber-Katanan lever kvar i Völkls lineup ännu ett år. För mer Völkl, kolla in vår Prylspaning från Vemdalen >>

Dalbello

Vissa av Dalbellos parkpjäxor får ett halvt extraspänne nere på foten till nästa år, detta för att åkaren själv ska kunna välja om hen vill ha tryck snett bakåt i pjäxan eller rakt ner över trampdynan.

Vi återkommer imorgon med fler bilder, betraktelser och även filmklipp från ISPO imorgon. Är det något särskilt ni vill att vi ska kolla in så skriv i kommentarerna.

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.