James Bondpark i Mürren-Schilthorn

Den schweiziska orten Mürren-Schilthorn, i de södra delarna av landet, har utökat berget med en rad nyheter inför årets säsong. Bland annat en ”007 Bond”park.


Mürren-Schilthorn har inte låtit det faktum att James Bond – I hennes majestäts hemliga tjänst spelades in på orten gå någon förbi. Öppningen av ett James Bond-museum förra året med delar av orginalensemblen på plats är ett exempel.
Nu kommer nästa grej. Ett dussintal 007-inspirerade hopp, boxar och rails ska få dig att känna som att du är med i inspelningen av en fartfylld action som den brittiske underrättelseagenten.

https://www.youtube.com/watch?v=yf_I84W-_cw

James Bondparken är en del i en satsning där även den vanliga parken får sig en ansiktslyftning. I år kommer du att kunna åka park med tre olika svårighetsgrader bredvid Gimmeln-liften. En för nybörjare, en för medelåkaren och en för de riktigt duktiga som är öppen när snödjupet tillåter.
Skidåkningen har tagit ett par kliv framåt sedan denna films segertåg på biodukarna runt omkring jorden. Den schweiziska orten har också fler nyheter detta år. Bland annat en skyline walk vid stationen Brig som lovar en riktigt hisnande upplevelse. Plattformen är byggd som en förlängning av den existerande Brig-terrassen och spänner över en djup klyfta där du anar stupet under dig.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.