Markers tech-prototyper ute på tur

Är Markers beryktade (men aldrig bekräftade) techbindning på gång nu? Enligt uppgifter till en amerikansk prylsajt har prototyperna nyligen setts under fötterna på turåkare i österrikiska Stubai.

Rykten om att två av de stora drakarna i bindningsvärlden, Marker och Salomon, håller på att utveckla techbindningar har cirkulerat i flera år, och lika länge har representanterna för respektive företag envist kört med ”ingen kommentar” när frågan ställts. Nu verkar det dock som att Marker nått så långt med sin bindning att den är ute på test nere i Alperna.

En anonym källa mejlade till det amerikanska prylforumet Wildsnow och uppgav att han sett en grupp skidåkare på tur i Stubai, med vad som kan antas vara Markers nya techbindning monterade på sina skidor.

– Bindningen hade en tådel som på en techbindning, och en häldel som såg ut som på en vanlig alpinbindning, men med hälhöjare i två lägen. På bakdelen stod det ”King” och Markerloggan, skriver källan till Wildsnow.

När mejlskribenten frågade skidåkarna om deras bindningar ska en av dem ha svarat ”du får se nästa år på ISPO”.

Detta är givetvis bara ett rykte, och det har inte börjat cirkulera några bilder på skapelsen, men om Marker testar prototyper nu låter en första visning i samband med nästa års ISPO inte helt otrolig förutsatt att prototyperna uppför sig som väntat. Marker/Völkl har även ett pressevent i Chile i slutet av sommaren – då kanske några av alla frågetecken kommer rätas ut.
Och allvarligt, har Marker medvetet sparat modellnamnet ”King” ända sedan de släppte de första Duke-bindningarna 2007? Applåd isåfall.

Läs mejlet i sin helhet på Wildsnow (extern länk) >>

Fråga: Trovärdigt eller troll på tur, vad tror ni? Och är det möjligt att ha en (utseendemässigt) mer traditionell häldel på en techbindning?
Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.