...

Minigolf + snowboard = Sant

Banked slalom känner vi alla till. Men vad händer om man parar mini golf och snowboard? Då blir det Mini Skolf givetvis och i Ramundbergets Osthang går en sådan tävling av stapeln nu i april. 

Snowboardtävlingen MINI SKOLF i Osthang, Ramundberget laddar för sitt andra år. Den 14:e april kommer påskens troligen märkligaste snowboardtävling att genomföras. En tävling som är ”Öppen för alla, arrangeras av få”.

Vad är då SKOLF? SKOLF är det vackra kärleksbarnet mellan skateboardtävlingsformatet Game of Skate och golf. Hybridernas hybrid! Tävlingsformatet tros ha sitt ursprung 1664, men återpopulariserades av snowboardvarumärket Airblaster för några år sedan. MINI SKOLF är varianten med sex features istället för nio.

För att få arrangera SKOLF måste man godkännas av Airblaster och det är väldigt få runtom i världen som har tillåtelse att arrangera tävlingen, men nu körs tävlingen för andra gången i Osthang.
– SKOLF är utan tvekan den tävlingsform som är mest snowboard av alla. Det är så vilt det kan bli och garanterat en upplevelse man lever på hela sommaren! Vi är sjukt glada att kunna arrangera detta igen, säger Rickard Bergstedt, ansvarig för Topsport Osthang och arrangör av tävlingen.

I samband med eventet kommer butiken i Osthang även att hålla sin första ”afterski” där det kommer att skrävlas om dagens alla bedrifter, vem som gjorde den snyggaste spiken och vem som var den trevligaste och bästa pepparen på berget. Skidåkare är välkomna som publik och deltagare på afterskin. Oklart om monoski är okej som tävlingsdon.

Mini Skolf Osthang, Ramundberget 2022

Så går det till

  • Vid varje feature får de tävlande ett snowboardtrick som de måste genomföra på så få försök som möjligt.
  • Efter att ha slutfört de sex ”hålen” tar personen med lägst poäng hem vinsten.
  • Domare i tävlingen är Osthangs butikspersonal.

Så anmäler du dig

  • Tävlingen är öppen för alla, alla åldrar. Det är gratis att vara med. Skicka en intresseanmälan som ett direktmeddelande till @therealosthang på Instagram

Var och när? 

  • Tävlingsstart: 14 april kl. 11.30, Osthang Ramundberget

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.